Cîțu aruncă pensiile în aer! Veste fără precedent pentru pensionari

florin-citu

Vești importante pentru toți pensionarii, dar și salariații din România. Florin Cîțu a vorbit despre criza prin care trecem și despre prima rectificare bugetară pentru 2020.

Ministrul Finanțelor susține că Executivul face tot posibilul să plătească pensiile și salariile, dar nu este ușor.

Majoritate abanilor se duc la Ministerul Muncii

”Am prezentat în primă lectură prima rectificare bugetară din acest an. Majoritatea fondurilor se vor duce către Ministerul Sănătății și către Ministerul Muncii și Protecției Sociale – MMPS, pentru că acolo este cea mai mare nevoie de bani”, a spus Cîțu, în ședința de Guvern.

Acesta va suplimenta cu 1 miliard de lei bugetul pentru acordarea concediilor medicale, iar 7 miliarde de lei vor merge la plata șomajului tehnic.

Nu va fi ușor!

Cîțu a precizat că nu va fi ușor. Acesta prevede o creștere a deficitului în 2020.

”Foarte multe companii au fost deja închise, deci deficitul pentru 2020 va crește semnificativ, Vom avea în consecință o finanțare mult mai complicată. Vom asigura plata pensiilor și a salariilor pentru toți oamenii, dar nu va fi ușor”, a explicat Florin Cîțu.

Companiile trebuie să-și plătească dările către Fisc.

”Atât timp cât vin banii din impozite noi îi întoarcem în economie și e nevoie de mai puține împrumuturi pentru a asigura finanțarea”, a mai spus Cîțu.

Finanțele au grăbit cât au putut rambursările de TVA către firme, dar este nevoie de efortul tuturor pentru a putea să funcționeze economia, a arătat ministrul de Finanțe.

Revista Presei