Cîțu tocmai a dat cea mai bună veste pentru România! Bucurie maximă pentru toți românii

02 apr. 2020
Cîțu tocmai a dat cea mai bună veste pentru România! Bucurie maximă pentru toți românii

Într-o mare de știri negative pe care le primim stând în izolare în case de zile sau chiar săptămâni în șir, ministrul Finanțelor vine cu o veste extrem de bună. Pe cât de repede s-a degradat situația, pe atât de repede vom reveni la normal.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a declarat azi la Digi 24 că speră că economia va începe să-și revină din criză în maximum două luni. Ministrul spune că a văzut o scădere puternică, dar nu atât de rea „cum unii cred”. Florin Cîțu a mai spus că economia își va reveni puternic, că vom avea o evoluție (grafică) în V.

„Sunt optimist că putem reveni poate la fel de puternic cum am căzut. Vom avea o evoluție în V. O cădere urmată de o revenire rapidă. Eu sper și merg pe varianta că ne vom reveni într-o lună-două. Nu am semne care să-mi arate că nu e așa”, a declarat Cîțu.

Florin Cîțu: Nu luăm în calcul tăieri de salarii și pensii

Tot astăzi, ministrul Finanțelor a declarat că guvernul nu ia în calcul scenariul tăierii de salarii sau pensii, în contextul crizei economice care se întrevede. De asemenea, el a mai precizat că nici despre restructurări în sectorul bugetar nu se discută în acest moment.

„Nu sunt luate în calcul tăieri de salarii și pensii”, a declarat ministrul Finanțelor.

Guvernul nu ia în considerare în acest moment o restructurare a aparatului public, iar după rezolvarea crizei de sănătate este timp pentru reforme în domeniul public, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

„În acest moment nu există această discuţie. În acest moment toate armele noastre sunt îndreptate împotriva problemei de sănătate. Încercăm să oprim această criză pe sănătate, să avem echipamente pentru ca totul să funcţioneze perfect. Acolo ne-am concentrat toate forţele, veţi vedea că rectificarea bugetară acolo duce resurse.

În al doilea rând, avem problema creată în sectorul privat, unde a trebuit să fie închise mai multe firme, pentru că vrem ca oamenii să stea acasă, să nu se infecteze, şi atunci vom pune resurse şi în această zonă. În acest moment nu ne uităm la o restructurare a aparatului public sau orice alte măsuri, dar ştim, bineînţeles, că aparatul public este ineficient”, a explicat Florin Cîţu, la Digi 24.

Ministrul de Finanţe a susţinut că sistemul public se informatizează forţat în această perioadă.

„Se fac eforturi în acest moment de informatizare a aparatului public şi s-a văzut clar că aparatul public s-a informatizat forţat. Am oameni care lucrează şi din Ministerul de Finanţe, şi din ANAF, sute de persoane care lucrează de acasă, fac lucruri pe tablete, sunt conectaţi, fac lucruri care ni se spuneau cu o lună în urmă că nu se puteau face. Vă spun că informatizarea ANAF se va face în această perioadă.

În rest, nu ne-am concentrat în acest moment decât pe a pune resurse în sistemul de sănătate şi de a veni cu aceste măsuri prin care să reuşim să păstrăm capacitatea de producţie. Eu cred că dacă reuşim să păstrăm capacitatea de producţie aproape intactă şi forţa de muncă să fie sănătoasă putem să ieşim după aceea din impas. Să ştiţi că avem timp de reforme (în sistemul public – n. r.) după aceea, bineînţeles”, a adăugat Florin Cîţu.