Clujul sub ape. S-a dezlănțuit urgia. O furtună de 30 de minute a măturat tot ce a găsit în cale

de:
19 iul. 2021
Clujul sub ape. S-a dezlănțuit urgia. O furtună de 30 de minute a măturat tot ce a găsit în cale
Sursa Foto: alba24

Clujul, unul dintre cele mai mari orașe a ajuns să fie măturat de o furtună care a durat doar 30 de minute. Străzile din centrul orașului au fost inundate duminică seară și mai mult de atât, în altă parte a orașului a lovit chiar și grindina.

Clujenii au avut partea de o furtună intensă duminică seară. Deși nu a durat mai mult de o oră, cantitățile mari de grindină și ploile abundente au dus la inundarea mai multor zone ale orașului.

30 de minute de furtună la Cluj

Pe lângă inundații, furtuna puternică a dărmât mai mulți copaci peste mașini, iar unele cartiere au rămas chiar și fără curent electric, în condițiile în care cablurile au cedat în fața furtunii.

Peste 80 de solicitări au fost înregistrate în noaptea de duminică pentru îndepărtarea copacilor căzuți peste mașini. Mai mult de atât, nici locuințele clujenilor nu au scăpat de furtuna puternică.

Mai multe acoperișuri au fost deteriorate, iar alte cinci persoane au sunat pentru a anunța afectarea dețelelor de alimentare cu energie electrică.

Accesul ambulanțelor a fost blocat

30 de pompieri au interventi pentru a remedia toate problemele. A fost nevoite de utilaje și mijloace specifice pentru ca autoritățile să facă față valului mare de cereri.

În curtea secţiei de hematologie a Institutului Oncologic un copac a blocat accesul ambulanțelor, motiv pentru care a fost nevoie și aici de intervenția celor de la ISU.

”Sunt înregistrate (…) solicitări pe municipiul Cluj-Napoca pentru îndepărtarea arborilor căzuţi, două solicitări pentru acoperişuri deteriorate şi cinci apeluri referitoare la avarii privind afectarea reţelelor de alimentare cu energie electrică. Sunt 11 echipaje ale ISU Cluj, constituite din 30 de pompieri, cu utilaje şi mijloace specifice, sprijinite de Serviciul Spaţii Verzi, din cadrul primăriei Cluj Napoca, şi asociaţia CERT, care răspund unui număr de 80 de solicitări, înregistrate până acum.

Cele mai afectate străzi din municipiul Cluj-Napoca au fost Strada Unirii, Aleea Detunata şi Aleea Băişoara”, se arată într-o informare a ISU Cluj.