Coca-Cola sau Pepsi? Care e mai periculoasă și de ce au gustul atât de diferit

Coca-Cola sau Pepsi? O decizie grea de luat. În timp ce unii nu văd nicio diferență între cele două, cei care consumă Cola nu înțeleg cum cineva poate alege Pepsi sau invers.

Sunt diferite? Da, sunt diferite! Dacă nu ați sesizat asta până acum, specialiștii au spus adevărul despre aromele pe care le conțin cele două băuturi.

Cele două băuturi răcoritoare au arome diferite, susțin cei de la TheSun. Pepsi ar avea un gust de citrice, în timp ce Coca-Cola are o aromă de vanilie.

Malcolm Gladwell susține că Pepsi este mult mai dulce decât Coca-Cola și se caracterizează printr-un gust exploziv de citrice, în timp ce Coca- Cola este mai puțin dulce, iar gustul său duce mai mult spre vanilie și stafide.

Desigur, părerile sunt împărțite. Unii spun că Coca-Cola este mai dulce decât Pepsi.

Care este mai periculoasă?

Coca-Cola conține: apă, zahăr, dioxid de carbon, colorant caramel E 150d, acidifiant acid fosforic, arome naturale, cofeină.

Pepsi: apă, dioxid de carbon, sirop de fructoză din porumb, zahăr, colorant caramel E 150d, acidifiant acid fosforic, cofeină, aromă naturală de cola.

Diferența o face siropul de fructoză din porumb. Acesta este mult mai ieftin decât zahărul și este utilizat în cantități industriale în băuturile carbogazoase.

Provoacă obezitate, diabet, hipertensiune arterială, cancer şi afectează memoria şi capacitatea de învăţare. Regăsim acest îndulcitor în băuturile carbogazoase, în iaurturi, pâine, cereale, sucuri de fructe, ketchup şi maioneză.

Revista Presei