Coco Chanel este istorie! Cine deține astăzi celebrul brand de lux și cât valorează

11 sept. 2019
Coco Chanel este istorie! Cine deține astăzi celebrul brand de lux și cât valorează

Lovitură dură pentru celebrul brand de lux, Coco Chanel. Nimeni nu se aștepta la o asemenea răsturnare de situație. Practic, celebrul brand este istorie. Astăzi, acesta este deținut de altcineva.

Cunoscuta casă de modă Chanel și-a publicat, pentru prima oară în istoria sa, registrele. Acest lucru s-a întâmplat pentru a arăta nivelul de vânzări. Este vorba despre o cifră fabuloasă, 10 miliarde de dolari doar în 2017.

Cine a luat fața celor de la Chanel

Totuși, Chanel nu mai este lider în domeniu. Cei de la Louis Vuitton au luat fața celebrului brand de lux.
Dezvăluirea rezultatelor financiare aduce în context o avere mult mai mare, față de estimările anterioare, pentru cei doi frați care dețin gigantul de lux. Alain și Gerard Wertheimer au fiecare câte 23 miliarde de dolari, pe baza rezultatelor, cu aproximativ 8,7 miliarde de dolari mai mult decât calculul anterior dat de indicele Bloomberg Billionaires.

Frații Wertheimer ocupă a patra și a cincea poziție în topul celor mai bogați oameni din Franța și se află în top 40 cei mai bogați oameni ai planetei.
Compania a afirmat că a dezvăluit rezultatele financiare pentru a respinge zvonurile potrivit cărora casa de modă franceză ar putea fi preluată. Mai mult, Chanel spune că vânzările au crescut cu 11% anul trecut, în cadrul unui boom în industrie, susţinut de cererea puternică dinspre pieţele asiatice. Rezultatele arată un profit de 1,8 miliarde de dolari la vânzări de 9,6 miliarde de dolari.

„Puterea noastră financiară ne dă mijloacele să rămânem independenți și să ne concentrăm pe termen lung”, a declarat Philippe Blondiaux, Chief Financial Officer, într-o declarație, informează Bloomberg.
Compania are peste 100 de magazine în întreaga lume, 35 dintre ele fiind în Japonia, unde marca Chanel se bucură astăzi de un deosebit succes.

Cine este și cum a luat ființă Chanel

Chanel este o celebră casă de modă din Franța, denumită după numele creatoarei care a doinat secolul trecut, Coco Chanel. Coco Chanel a reușit să realizeze haine practice, mica rochie neagră, jachetele care poartă și astăzi amprenta sa sau jerseul din lână, chiar dacă era considerat inițial prea simplu pentru a se potrivi unei vestimentații elegante.
Chanel a lansat și numeroase accesorii ce completau creațiile sale precum șiraguri de perle, lănțișoare din aur, poșete având curele din lanțuri de aur.
Celebra creatoare s-a născut pe 19 august 1883 la Saumur, Franța, numele ei adevărat fiind Gabrielle Bonheur Chanel. Și celebrul parfum Chanel No 5 îi aparține.
Coco Chanel a reușit să schimbe moda feminină, marcând trecerea de la hainele rigide și ample la modele inspirate de modă masculină la cele ușoare, modele comode și practice.

Louis Vuitton, lider în domeniu

Chanel a fost detronată de către Loius Vuitton, o altă celebră casă de modă franceză, fondată tocai în 1854. Monograma LV a casei de modă apare pe majoritatea produselor. Ne referim la cufere de lux și articole din piele până la la prêt-à-porter, pantofi, ceasuri, bijuterii, accesorii, ochelari de soare și cărți. Louis Vuitton este una dintre cele mai mari case de modă internaționale.

Timp de șase ani, din 2006 până în 2012, Louis Vuitton a fost numit cel mai valoros brand de lux din lume. Evaluarea din 2012 ajuns la 25,9 miliarde de dolari. Iar, un an mai târziu a ajuns la 28,4 miliarde de dolari, cu vânzări de aproximativ 9,4 miliarde de dolari.