Combinația care te îngrașă! Dacă bei cafea la micul dejun și mănânci acest aliment vei acumula kilograme în plus

cafea

Cei mai mulți dintre noi ne începem dimineața cu o cafea bună. Unii aleg să o bea pe stomacul gol, ceea ce medicii nu recomandă întrucât, în timp acest obicei va crea probleme la stomac. Așadar indicat este să mâncați mai întâi măcar o felie de pâine prăjită pentru a face un pansament gastric.

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că cea mai sățioasă dintre cafele este cea cu lapte, care va potoli foamea câteva ore, așa că dacă doriți să mâncați mai puțin, puteți opta pentru aceast combinație.

Combinații nerecomandate

Însă tot nutriționiștii recomandă să combinăm niciodată cafeaua cu un mic dejun bazat pe lapte cu cereale. Iar dacă acestea sunt și bogate în fier cu atât mai mult. Cafeaua înhibă absorbţia fierului, de aceea nu trebuie să asociezi la aceeaşi masă alimente bogate în fier cu băuturi care conţin cofeină, iar în timp asta înseamnă kilograme în plus.

O altă combinație nerecomandată pentru o silueta suplă la micul dejun este cea formată dintr-o tartină cu unt şi gem sau miere. Aceasta este o adevărată bombă calorică și fiecare aliment îngreunează digestia celuilalt ceea ce duce inevitabil la o siluetă mai rotundă.

Citește și:

Revista Presei