Combinația dintre acest ceai, ciocolată neagră și acest fruct poate bloca noul coronavirus! Noua descoperire revoluționară a oamenilor de știință

05 dec. 2020
Combinația dintre acest ceai, ciocolată neagră și acest fruct poate bloca noul coronavirus! Noua descoperire revoluționară a oamenilor de știință
Photo by Louis Hansel @shotsoflouis on Unsplash

Oamenii de știință continuă cercetările cu privire la noul virus, care a îngrozit întreaga planetă. Noi studii vin cu soluții, care ar putea funcționa pentru un grup de oameni, însă până în momentul de față autoritățile din nicio țară nu au găsit un remediu universal care să stopeze pandemia.

Un nou studiu realizat de cercetători americani arată că mai mulți compuși chimici din diverse alimente sau băuturi, cum suntceaiul verde, strugurii muscadine și ciocolata neagră, se pot lega și bloca virusul SARS-CoV-2.

Oamenii de știință de la NC State University au realizat atât simulări pe calculator, cât și studii de laborator. În acest fel s-a putut observa modul în care a reacționat așa-numita „protează principală” (Mpro) din virusul SARS-CoV-2 atunci când se confruntă cu o serie de compuși chimici din plante cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante.

Cum poate muri virusul care a îngrozit planeta

„Mpro în SARS-CoV-2 este necesar pentru ca virusul să se reproducă și să se asambleze. Dacă putem inhiba sau dezactiva această protează, virusul va muri”, a explicat unul dintre cei care au întreprins studiul.

Așadar simulările efectuate pe computer au demonstrat că anumiți compușii chimici studiați din ceaiul verde, două soiuri de struguri muscadine, pudră de cacao și ciocolată neagră s-au putut lega de porțiuni diferite de Mpro.

„Ceaiul verde are cinci compuși chimici testați care se leagă de diferite site-uri din buzunarul de pe Mpro, în mod esențial copleșitor pentru a-i inhiba funcția. Strugurii Muscadine conțin aceste substanțe chimice inhibitoare în piei și semințe. Plantele folosesc acești compuși pentru a se proteja. Așa că nu este surprinzător faptul că frunzele și plantele conțin acești compuși benefici”, a trasnmis De-Yu Xie, profesor de biologie vegetală și microbiană la NC State University și autor al studiului.