Compania care-i oferă soțului Vioricăi Dăncilă un salariu de aproape 10.000 de euro pe lună

24 aug. 2019
Compania care-i oferă soțului Vioricăi Dăncilă un salariu de aproape 10.000 de euro pe lună

Membrii PSD s-au reunit sâmbătă la Parlament pentru a o valida pe Viorica Dăncilă drept candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Premierul României a venit însoțită de soțul său, Cristinel Dăncilă, cel care, de altfel, a și propulsat-o în lumea politică.

În anul 2007, Liviu Dragnea l-a numit pe acesta consilier în Consiliul Județean Teleorman, dar în anul 2008 a renunțat să mai candideze pentru a-i face loc soției sale. Viorica Dăncilă a fost aleastă consilier județean, unde a rămas doar un an, pentru că apoi a câștigat un loc foarte bine remunerat în Parlamentul European. Tot în anul 2009, soțul ei s-a angajat la compania petrolieră OMV Petrom, pentru a coordona sucursala din județul Argeș.

Transferul a fost probabil cel mai profitabil posibil, Cristinel Dăncilă devenind din 2009 și până în prezent cel mai bogat manager din industria petrolieră argeşeană, conform gherilaurbana.ro.

Soțul Vioricăi Dăncilă mai manageriază și operațiunile de extracţie a produselor petroliere din județele, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman. Pentru serviciile prestate, în anul 2016, Cristinel Dăncilă ar fi obținut un salariu de aproape 10.000 de euro pe lună, mai exact 427.000 lei pe an.