Condimentul care poate distruge celulele canceroase: Este folosit de sute de ani în medicina tradițională împotriva colesterolului, a artritei și a multor altor boli

16 oct. 2020
Condimentul care poate distruge celulele canceroase: Este folosit de sute de ani în medicina tradițională împotriva colesterolului, a artritei și a multor altor boli

Vorbim astăzi despre un condiment care poate nu vă sună foarte comun, dar cu siguranță l-ați încercat de mai multe ori de-a lungul timpului și asta pentru că este unul din ingredientele principale din muștar și curry.

Șofranul indian, un medicament natural

„În ultimii ani, lumea a început să înteleagă beneficiile sofranului – este un puternic antioxidant, neutralizând radicalii liberi din corpul uman, are potential în tratarea bolii Alzheimer si în alte forme de cancer. În plus, de secole este folosit ca remediu natural pentru infectiile vezicii si pentru diaree.

Principalul component al sofranului de India este curcumina, un puternic antioxidant. Când respirăm, celulele folosesc oxigenul si elimină radicalii liberi.

În ceea ce priveste efectul antiinflamator al sofranului de India, acesta seamănă cu cel al aspirinei, oprind inflamatia, dar fără a afecta alte functii importante ale corpului. A fost folosit ani buni pentru a trata pacientii cu multe tipuri diferite de artrită. Printre celelalte proprietăti pozitive ale sofranului se numără si cele antiseptice si antibiotice.

El se poate transforma într-o pastă pentru a fi aplicată local pe răni deschise sau alte afectiuni ale pielii, pentru a le vindeca, iar unii oameni îl folosesc pentru a trata acneea, eczemele sau psoriazisul. Unele cercetări spun nu numai că poate preveni cedarea inimii, dar poate repara si problemele cauzate de afectiunile inimii,” notează remediu.ro.

Top 8 beneficii ale șofranului indian

1. Este un puternic antioxidant – Acesta reduce efectul negativ al radicalilor liberi și previne îmbătrânirea prematură a organismului. Folosește-l în preparatele culinare pentru a preveni îmbolnăvirea organismului.

2. Anticancer – Șofranul indian „protejează împotriva cancerului pulmonar, de piele, de ficat, de gură, de prostată, de rinichi, de colon, de sân și împotriva dezvoltării leucemiei. Are efect de prevenire a metastazelor tumorale. Se recomandă un amestec din următoarele ingrediente: o lingură turmeric, o linguriță coajă de lămâie, 2 linguri oțet de mere și un pic de piper.

Aceste ingrediente se amestecă bine până se obține o pastă omogenă care se pune într-un borcan cu capac și se ține în frigider. Se ia câte o jumătate de linguriță de 3 ori pe zi. În primele două zile se administrează mai des (aceeași doză din 2 în 2 ore). În cazuri de boli grave trebuie urmat tratamentul recomandat de medic, deoarece nu sunt suficiente doar astfel de metode alternative pentru vindecarea sau ameliorarea simptomelor.

3. Antiinflamatoriu și analgezic natural – Turmericul este un bun remediu pentru procesele inflamatorii (reduce 2 enzime care produc inflamații), ajută în calmarea acestora și a durerii, dezinfectează zona afectată. Nu produce efecte secundare în organism după ce este folosit. Este un bun remediu în cazuri de artrită.

Condimentul care poate distruge celulele canceroase: Este folosit de sute de ani în medicina tradițională 

4. Antiseptic și antibacterian natural – Acest condiment ucide agenții patogeni și bacteriile, poate ajuta la refacerea microflorei intestinale, îmbunătățește sănătatea sistemului digestiv și crește imunitatea organismului. Are efect bun în tratamentul scabiei, psoriazisului, eczemelor, acneei și a altor boli de piele.

5. Încetinește dezvoltarea diabetului zaharat, are efect bun asupra vaselor de sânge, normalizează nivelul de glucoză din sânge. Curcuma previne gruparea trombocitelor și formarea cheagurilor de sânge. Scade nivelul de colesterol din sânge, curăță ficatul, previne insuficiența cardiacă, îmbunătățește funcția hepatică.

6. Este un bun remediu contra bolilor de piele cu paraziți. Se amestecă o linguriță de turmeric și un vârf de cuțit de sare cu puțină apă fierbinte, se obține o pastă din care se ia o cantitate mică, se pune pe tifon steril și se aplică pe zona afectată de boală,” notează floaredetei.ro.

Condimentul care poate distruge celulele canceroase: Este folosit de sute de ani în medicina tradițională 

7. Antibiotic – Șofranul indian, în amestec cu mierea, poate lupta răcelii și gripei, a diareei și a infecției cu Salmonella. Prepară un amestec dintr-o linguriță de șofran la 100 g miere.

8. Îmbunătățeșe digestia, stimulează metabolismul și vezica biliară. Șofranul poate ajuta în tratamentul bolilor gastro-intestinale. Totuși, nu este recomandat în caz de ulcer gastric și intestinal și asta deoarece crește aciditatea din stomac (putând agrava boala).