Condimentul considerat tratament natural împotriva bolilor de inimă. Se găsește în orice magazin iar beneficiile sunt uluitoare

25 oct. 2020
Condimentul considerat tratament natural împotriva bolilor de inimă. Se găsește în orice magazin iar beneficiile sunt uluitoare

Vorbim astăzi despre un condiment destul de comun la noi în țară. Poate fi găsit la orice magazin însă, cu toate acestea, românii nu se înghesuie să-l folosească, chiar dacă acesta are beneficii uluitoare pentru sănătate.

Rozmarinul, tratament natural împotriva bolilor de inimă

Rozmarinul este mai mult decât un simplu condiment, acesta având beneficii uluitoare împotriva afecțiunilor de inimă a celor circulatorii.

Consumul de rozmarin este recomandat pentru reglarea tensiunii arteriale, fiind de asemenea eficient în hiper, dar mai ales în hipotensiune, precum și pentru îmbunătățirea circulației sanguine.

De asemenea, rozmarinul este un remediu tradițional pentru combaterea răcirii extremităților (mâinilor și picioarelor), a formării cheagurilor de sânge și a degerăturilor.

„Extern, rozmarinul se foloseste ca lotiune de masaj pentru tratamentul paraliziilor dar si pentru efectele sale cosmetice remarcabile, printre care mentionam:

  • mentinerea si redarea elasticitatii pielii,
  • inlaturarea petelor de pe piele,
  • combaterea ridurilor.
  • Masarea cu tinctura de rozmarin la radacina parului stimuleaza cresterea parului si previne calvitia prematura,” notează paradisulverde.ro.

Cum puteți utiliza rozmarinul?

Rozmarinul vine sub formă de frunze proaspete, frunze uscate, ulei și extracte și este folosit în bucătărie pentru aromatizarea diferitelor preparate, de la cartofi copți la omletă sau friptură.

Puteți folosi rozmarinul și pentru a da o aromă specială supelor și tocănițelor dintre cele mai diverse.