Condimentul cu cele mai multe efecte benefice pentru corp! Reduce colesterolul și te ajută să slăbești: Folosește-l mai des în orice fel de mâncare

28 sept. 2020
Condimentul cu cele mai multe efecte benefice pentru corp! Reduce colesterolul și te ajută să slăbești: Folosește-l mai des în orice fel de mâncare
Photo by Tijana Drndarski on Unsplash

Vorbim astăzi de unul dintre condimentele cu cele mai multe efecte pozitive pentru corp. Acesta reduce sarea din mâncare, te ajută să slăbești și îți reduce colesterolul rău.

Boiaua de ardei iute este astfel un aliat de nădejde al curelor de slăbire, accelerând metabolismul.

“Toate aceste alimente colorate contin flavonoide care au un efect antioxidant, contribuie la prevenirea proceselor degenerative, a proceselor de imbatranire. Au un rol foarte important in a asigura o buna functionare a inimii si permeabilitatii vaselor de sange, scad colesterolul,” susține Dr. Andreea Bilic.

Odată uscat și pisat, rdeiul iute roșu, precum și cel verde, iau forbă de boia, un condiment de calitate care se poate folosi în orice fel de mâncare gătită. Unul dintre avantajele acestui condiment este că puteți reduce astfel cantitatea de sare folosită în mâncare, fără să afectați gustul preparatului. Iar beneficiile nu se opresc aici.

Condimentul cu cele mai multe efecte benefice pentru corp! Reduce colesterolul și te ajută să slăbești

Boiaua de ardei iute contine capsaicina – o substanta cu un puternic efect antiinflamator folosită în uz intern pentru acest efect, dar și în uz extern pentru diminuarea durerilor.

„Capsaicina este o substanta activa care accelereaza metabolismul fiecarei celule. Din acest motiv, boiaua poate fi consumata atat pentru calitatile nutritive, cat si in curele de slabire.

Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: “Este o falsa impresie ca atunci cand esti la cura de slabire trebuie sa mananci fara gust, as spune din contra, mancarea condimentata accelereaza slabitul”.

Daca vreti sa slabiti, folositi din belsug boiaua, dulce sau iute, peste carne, salate, peste, oua si branzeturi.

Dr. Mihaela Bilic, nutritionist: “Tot ce este picant, tot ne imbujoreaza, ne pune sangele in miscare, are rolul de a accelera metabolismul, de a dilata vasele de sange, de a intensifica transpiratia”.

In felul acesta, se intensifica schimburile metabolice cu 20%, iar viteza reactiilor se mentine timp de 3 ore de la masa picanta,” notează protv.ro.