Condimentul din bucătărie care treatează cele mai multe boli! Nu te-ai fi aşteptat

16 apr. 2020
Condimentul din bucătărie care treatează cele mai multe boli! Nu te-ai fi aşteptat

Există un condiment care are numeroase proprietăţi terapeutice, cu toate că puţini sunt oamenii care îi cunosc adevărata valoare. Între timp, el este folosit din plin la fripturi şi diferite preparate culinare. Despre ce este vorba.

Cimbrul, ajutor nesperat în probleme medicale

Specialiştii consideră banalul cimbru mai degrabă un medicament de excepţie şi un panaceu pentru bolile sezonului rece, decât o plantă folosită în bucătărie. Printre proprietăţile sale se numără tratarea răcelilor şi a problemelor respiratorii în general. Condimentul este antiviral, antibacterian, antifungic, expectorant şi poate combate eficient simptome precum nas înfundat, tuse, răguşeală şi chiar sinuzită, bronşită şi gripă în general.

Remediu simplu pentru nasul înfundat

Cimbrul este considerată o plantă medicinală aromatică, având şi proprietatea de a desfunda nasul. El poate fi folosit sub formă de ulei esenţial, în inhalaţii, băi sau în candele de aromaterapie. De asemenea, inflamaţia de la nivelul faringelui sau amigdalelor se poate trata tot cu ulei esenţial de cimbru. Se administrează 3-5 picături, de trei ori pe zi, cu miere.

Efect expectorant pentru tuse şi răguşeală, fiind de ajutor şi în sinuzite şi bronşite

Ceaiul de cimbru are efect expectorant, putând trata problemele gâtului, cum ar fi tusea şi răguşeala. Infuzia este folosită şi pentru revigorarea corzilor vocale. Tot uleiul esenţial de cimbru, folosit în inhalaţii cu aburi, este de bază în bronhodilatatoare şi antiinflamatoare. Ceaiul cald, aromat şi foarte gustos, ajută şi el la descongestionarea căilor nazale şi la eliminarea mucusului.

Ceai de cimbru pentru gripă şi răceală

Ceaiul de cimbru te poate ajuta îm simptomele de gripă sau răceala. Poţi să bei câte o cană din două în două ore. Este reconfortant, tratează virozele respiratorii şi scurtează perioada de convalescenţă. În paralel, foloseşte ulei esenţial în inhalaţii sau consumă-l amestecat cu miere.

Contraindicaţiile cimbrului

Ceaiul şi uleiul de cimbru nu sunt, însă, recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează şi nici copiilor sub 7 ani, putând apărea complicaţii.