Consumați acest tip de ulei, supranumit aurul lichid. Este de 10 ori mai bun decât uleiul de măsline. Remediu natural cu foarte multe beneficii

25 oct. 2020
Consumați acest tip de ulei, supranumit aurul lichid. Este de 10 ori mai bun decât uleiul de măsline. Remediu natural cu foarte multe beneficii

Uleiul de argan este considerat a fi unul dintre cele mai importante remedii naturale în lupta contra îmbătrânirii. Acesta păstrează elasticitatea pielii, redându-i strălucirea și întărește totodată părul. 

Uleiul de argan este bogat în omega 3, 6, 9 și prețioasele vitamine A și E. În același timp, uleiul de argan este considerat a fi de până la 10 ori mai bun decât uleiul de măsline, din cauza cantității de vitamina E pe care o conține.

Cele mai importante beneficii ale uleiului de argan:

Vindecă problemele pielii și îmbunătățește aspectul acesteia

„Triterpenoidele care se gasesc in mod natural in uleiul de argan ajuta la vindecarea acneei usoare si a cicatricilor rezultate in urma acneei, a eczemelor si a dermatitelor atopice.

De asemenea, in urma studiilor efectuate, s-a dovedit ca reduce sebumul la persoanele cu pielea grasa, ajutand la normalizarea si reglarea secretiilor seboreice de la nivelul pielii.

Deoarece uleiul de argan este bogat in acid linoleic, acesta ajuta la reducerea inflamatiilor cauzate de acnee, ajutand in acelasi timp la vindecarea celulelor deteriorate ale pielii,” notează paradisulverde.com.

Reduce îmbătrânirea prematură

Ei bine, uleiul de argan nu doar că luptă împotriva diverselor probleme ale pielii, dar reduce și liniile fine și are efect anti-aging. Acest ulei, compus din 80% acizi grași, face minuni pentru ștergerea semnelor de îmbătrânire prematură.

„Utilizarea regulata a uleiului de argan s-a dovedit a reduce adancimea si severitatea ridurilor, atenueaza petele pigmentare care apar odata cu inaintarea in varsta, restabileste elasticitatea si creste capacitatea de regenerare naturala a pielii.

Îngrijește ughiile, pielea picioarelor și a mâinilor 

Proprietatile binefacatoare ale acestui ulei il fac ideal pentru tratarea unghiilor fragile, a mainilor uscate si a pielii crapate si ingrosate a picioarelor – hidrateaza intens si inmoaie pielea, ingrijind si fortificand in acelasi timp unghiile si conferindu-le rezistenta, sanatate si luciu natural”, adaugă paradisulverde.com.