Consumați fructe pe stomacul gol? Nutriționiștii spun adevărul! Ce greșeală facem toți

17 dec. 2019
Consumați fructe pe stomacul gol? Nutriționiștii spun adevărul! Ce greșeală facem toți

Vedem în filme, deseori, oameni care consumă fructe la micul dejun, lucru anormal pentru majoritatea românilor. Românul nu se simte bine până cu consumă ceva consistent. Majoritatea consumă fructele după masă, ca un desert. Mare greșeală!

Fructele nu trebuie consumate ca un desert, ci trebuie să fie masa propriu-zisă. Cel mai bun miment pentru a le mânca este dimineața.

“Aşadar, cel mai bun moment pentru a mânca fructe este dimineaţa, la prima masă a zilei, pe stomacul gol. De ce? Deoarece absorbţia şi asimilarea nutrientilor este maximă. Mai putem consuma fructe şi între mese, însă cu condiţia să fi trecut cel puţin 2-3 ore de la ultima masă sau cu o jumătate de ora – 1 oră înainte de următoarea masă. De aceea, pentru micul dejun, cele mai bune alimente sunt fructele”, a spus Anca Tene, consilier în nutriţie şi stil de viaţă sănătos, cofondator al programului Green Therapy, pentru Adevărul.

Trebuie să fim atenți cum alegem aceste fructe. Este indicat să consumăm alimente bogate în nutrienți.

“La această masă nu trebuie să consumăm alimente dense în nutrienţi, deoarece corpul trebuie să facă o trecere lină din starea de pauză din timpul nopţii, spre cea de lucru din timpul zilei când va fi ocupat cu digestia, cea mai mare parte din timp. Însăşi cuvântul „break fast” (mic dejun) înseamnă a rupe postul, adică „postul” în care a fost corpul în timpul nopţii. De aceea este corect să „rupem” postul de peste noapte cel mai bine cu apă şi cu fructe.”, precizează Anca Tene.

Evitați să mâncați fructe seară! Faceți o mare greșeală.

“Obiceiul de a mânca fructe la sfârşitul mesei este nesănătos. Şi, totuşi, este unul comun. Cea mai mare problema este că oamenii nu ştiu cum şi când să mănânce fructe pentru a beneficia în mod eficient de nutrienţii conţinuti. Dacă este corect consumat, fructul dă posibilitatea corpului să se cureţe singur de toxine. Este important să ne punem problema câte fructe am mâncat astăzi? Decât câte proteine am mâncat astăzi? De aceea este bine să mâncăm fructe în fiecare zi fără excepţie, să avem cel puţin o masă de fructe pe zi.”, spune consilierul în nutriţie.