Toggle Menu
  1. Home/
  2. Entertainment/

Copilul acesta a fost admis la facultate la vârsta de 12 ani! Este un geniu ce a impresionat pe toată lumea!

  1. Home/
  2. Entertainment/

Carlos Santamaria a fost admis la facultate la vârsta de 12 ani. Este un geniu ce a impresionat pe toată lumea cu povestea sa. Pe data de 6 august el a avut chiar primele cursuri la facultatea la care a fost admis deși a avut de înfruntat mai mult de 100.000 de candidați. Povestea copilului o găsești în rândurile care urmează.

Carlos Santamaria, micul geniu care a ajuns la facultate la 12 ani
Carlos Santamaria a fost admis la Universitatea Nationala Autonomă din Mexic (UNAM). Ce-i drept, va fi diferit de colegii lui, dar asta nu va fi deloc o problemă pentru micul geniu. Copilul și-a arătat toate calitățile intelectuale atunci când a decis să susțină examenul de admitere la facultate. Este fără doar și poate un mic geniu. Și poate să acumuleze extrem de multe informații, lucru pe care l-a dovedit în urma admiterii la facultate.

La examenul de admitere, copilul a avut de înfruntat nu mai puțin de 144.000 de candidați. Dintre toți, un procent foarte mic, mai puțin de 9 %, au obținut un calificativ suficient de mare pentru a fi admiși la acea instituție de învățământ. Având în vedere rezultatele obținute, nu este de mirare că a devenit imediat un caz extraordinar în țara în care s-a născut.

Băiatul a răspuns corect la 105 întrebări din cele 120 din cadrul examenului de admitere. Astfel, el a dovedit că este un mic geniu. Acel examen de admitere este susținut de tineri ce au vârste curpinse între 17 și 18 ani. Însă, pentru Carlos Santamaria, nu a fost cazul.

Biomedicina l-a fascinat pe băiat încă de la vârsta de 9 ani. Așa că a început să studieze acest domeniu. A căutat informații noi și a studiat pe internet. De asemenea, familia sa l-a spijinit în permanență. Astfel, el a ajuns ca la 12 ani să fie admis la facultate și să aibă de înfruntat peste 100.000 de candidați.

Andru