Coronavirus: Cea mai bună despre veste tocmai a venit! Anunțul făcut de chinezi

Într-o mare de panică și de isterie legată de epidemia de coronavirus, astăzi a venit cea mai bună veste posibilă, chiar de acolo de unde a izbucnit criza care a pus Planeta pe jar. 

Astfel, China a anunțat că a depăşit vârful epidemiei de coronavirus. Comisia Naţională de Sănătate a anunțat că au fost înregistrate doar opt noi infecţii în provincia Hubei, aceasta fiind pentru prima dată când în epicentrul epidemiei au fost consemnate mai puţin de zece cazuri.

În consecință, odată cu încetinirea accentuată a ratei de răspândire a virusului, mai multe sedii comerciale s-au redeschis.

Provincia Hubei, locul în care a apărut coronavirusul, la sfârşitul anului trecut, a anunţat că va relaxa restricţiile de călătorie şi va permite reluarea unor procese de producţie în două oraşe şi două judeţe.

„În linii mari, vârful epidemiei a trecut în China”, a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate.

În timp ce virusul se răspândeşte rapid la nivel global, răspândirea acestuia în China s-a încetinit semnificativ în ultimele şapte zile, ca rezultat al măsurilor stricte impuse pentru controlul deplasării populaţiei şi al traficului, inclusiv blocarea oraşului Wuhan, un oraş cu 11 milioane de oameni.

Toate aceste vești nu pot decât să ne bucure, pentru că, într-un fel, ne dă speranța că epidemia de coronavirus nu e una de durată și că, probabil, în scurt timp, se va termina și la noi.

Revista Presei