Coronavirusul e de neoprit! Celebrul medic Alexandru Rafila a spus ce ne așteaptă

Coronavirusul pare de neoprit, momentan. După ce a făcut mii de victime în toată lumea, virusul pare să pună stăpânire și pe România, iar ăsta este doar începutul.

Alexandru Rafila, șeful Societăţii Române de Microbiologie şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti, a declarat că numărul persoanelor infectate de coronavirus va exploda. Ar putea crește la câteva sute, susține medicul.

”În România, lucrurile se mișcă foarte mult din două considerente. Pe de o parte, afluxul foarte mare de persoane care au venit din zonele afectate, mai ales din Italia și cel de-al doilea element e legat de transmiterea infecției de la aceste persoane.

Probabil că săptămâna viitoare, pentru că perioada de incubație a bolii e de 5-6 zile, probabil atunci vedem o creștere foarte mare a cazurilor infectate cu coronavirus, e posibil ca peste o săptămână să fie sute de persoane infectate. Totuși, cred că în primul rând trebuie să ne calmăm.”, a spus Alexandru Rafila, conform Antena 3.

Pandemia va dura doi ani

Rafila susține că această epidemie va dura cel puțin doi ani.

„Această pandemie o să dureze cel puţin doi ani, dacă nu mai mult. Dacă luăm măsurile de distanţare socială, vom putea traversa această perioadă, numărul cazurilor va scădea, iar în toamnă va creşte din nou.

Să nu ne facem speranţe că vom avea vaccin în toamnă. Până se fac studiile durează luni buni, apoi există şi problema producerii la o scară necesară. După 2-3 ani ne imunizăm”, a mai declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Loading...

Revista Presei