A mânca sănătos în societatea de astăzi a devenit o adevărată provocare. Fructele nu mai sunt fructe, legumele nu mai sunt legume, iar mai nou nici ouăle nu vor mai fi ce au fost. Și asta pentru că două franțuzoaice vor să ajungă celebre cu un produs revoluționar, conceput în laborator: ouăle vegale.
„Les Marveilloeufs”, adică ouăle minune. Noile produse au fost inventat de Philippine Souleres și Sheryline Thavisouk, după lungi încercări, mai întâi eșuate, în laboratoarele Școlii de Biologie Industrială de la Paris. Cum spuneam, ouăle nu sunt de fapt ouă și sunt obținute din mai multe ingrediente, care conțin probabil și ceva chimicale.
„Lista ingredientelor încă nu este finalizată și va fi dată publicității în lunile care urmează. Investigațiile pe care le-am facut s-au bazat în principal pe legume. Problema pe care o avem acum âine de stabilirea raportului dintre ingrediente pentru a obține formula corectă”, au transmis cercetătoarele, potrivit euronews.com.
Philippine Souleres si Sheryline Thavisouk au transmis că ouăle vegane nu sunt încă la vânzare, dar că vor fi scoase pe piață în momentul în care vor fi finalizate testele care trebuie să stabilească în ce masură sunt viabile din punct de vedere nutritiv.
„Scopul nostru este ca produsele să fie disponibile înainte să ajungem la jumătatea anului 2020″, au povestit cele două
Noile ouă ar urmă să aibă aceleași întrebuințări ca cele de de găina.
„Se va putea face o omletă sau vor putea să fie folosite ca materie primă la gătit. În ceea ce privește bătutul albușului, acesta este un aspect care ne pune probleme pentru moment, dar avem de gând să gasim un mod prin care să ne ridicăm la înălțimea provocării”, au adăugat cele două.