Cresc pensiile pentru acești români! Ei sunt speciali! Decizia e susținută din toate direcțiile. Cine sunt persoanele vizate

de: Ana Toma
19 iun. 2020
Cresc pensiile pentru acești români! Ei sunt speciali! Decizia e susținută din toate direcțiile. Cine sunt persoanele vizate

Norocul bate la ușă pentru sute de pensionari. Deși aleșii au votat impozitarea unor pensii, anumite persoane vor scăpa de această decizie, ba din contră, pensiilor ar putea să crească odată cu decizia finală luată de Guvern.

Eugen Tomac, liderul PMP susține că singurele persoane care merită să beneficieze de o pensie specială, sau de un venit mult mai decent după anii de muncă sunt militarii români, foştii deţinuţi politici sau soţiile ori soţii militarilor români decedaţi în teatrele de operaţiuni.

„Am argumentat de ce considerăm că singurii cetăţeni români care merită să beneficieze de o indemnizaţie specială pe viaţă sunt militarii români, foştii deţinuţi politici sau soţiile ori soţii militarilor români decedaţi în teatrele de operaţiuni. În rest, sistemul nostru de pensii trebuie ajustat, astfel încât cetăţenii sa beneficieze de pensii care să le asigure un trai decent”, a scris Tomac pe pagina de Facebook.

Pensiile speciale sunt un furt

Potrivit liderului PMP, partidul său a fost primul care a susținut ideea că ”pensiile speciale sunt un furt”, iar pentru a modifica acest demers, au fost strânse sute de semnături.

„Am strâns sute de mii de semnături pentru a promova acest demers politic. Am depus o iniţiativă legislativă în acest sens. Am explicat de ce nu este corect să existe pensii speciale pentru primari şi parlamentari”, mai scrie Tomac.