Crește în casă propriul dafin. Are beneficii uluitoare pentru sănătate: ce au descoperit oamenii de știință

18 oct. 2020
Crește în casă propriul dafin. Are beneficii uluitoare pentru sănătate: ce au descoperit oamenii de știință

Foile de dafin dau o aromă specială mâncării. Este indicat să crești în casă propiul dafin și asta nu doar pentru a-i folosi frunzele în preparatele culinare, ci și pentru că vine la pachete cu o serie de beneficii uluitoare pentru sănătate.

Dafinul se poate cultiva cu succes în casă. Pe lângă beneficiile de ordin estetic, dafinul crează fitoncid, substanța care omoară virușii și bacteriile.

În continuare îți prezentăm pașii pe care îi ai de făcut pentru a crește cu succes un dafin în propria casă.

„Fa scarificarea semintelor. Distruge partial integritatea invelisului solid impermeabil, frecand bobitele cu o hartie abraziva. Înmoaie semintele in apa calda timp de cateva zile. Semintele se vor umfla.

Planteaza semintele. Aceste seminte se pun in pahare cu nisip calcinat umed la o adancime de un centimetru. Fa asta final de toamna, inceput de iarna. Astfel, rasadurile vor creste pana cand ziua devine lunga si calda.

Acopera paharul cu folie alimentara si lasa semintele la germinat intr-o camera calda si luminoasa. Uda nisipul la 2-3 zile. Îndeparteaza folia cand observi ca apar primele plante;

Muta planta in ghiveci, dupa aparitia primelor 3-4 frunzulite,” notează aflacum.ro.

Cum înmulțești dafinul?

Taie de pe tufă o ramură verde, ce are lungimea de maxim 25 cm. Împarte tufa în butași cu 2-3 frunze și rupe frunzele inferioare.

Taie mai apoi capătul butașului oblic și prelucrează-l cu stumulator de creștere a rădăcinilor.  Plantează butașul într-un pahar cu nisip umed sau într-o sticlă de plastic tăiată și acoperă-l cu un borcan, pentru a menține nivelul de umiditate ridicat. Stropește butașul cu apă de 3 ori pe săptămână. De obicei, înrădăcinarea are loc în 3 sau 4 luni. Apoi, poți sădi planta în ghiveci.