Crește punctul de pensie? Anunț oficial după alegerile prezidențiale

25 nov. 2019
Crește punctul de pensie? Anunț oficial după alegerile prezidențiale

Crește punctul de pensie? Discuții aprinse după alegerile prezidențiale. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a lansat un avertisment important. Este vorba despre noua Lege a pensiilor.

Acesta îl avertizează pe Ludovic Orban în legătură cu modificarea noii Legi a pensiilor. Acesta susține că va fi foarte atent la bugetul pe anul viitor să vadă dacă se va respecta ceea ce constituţional este necesar să se respecte, adică creşterea punctului de pensie.

„Am văzut ce a spus dl premier, din umbră pentru că dânsul merge la Cotroceni pentru a lua lumină, despre găurile lăsate de ‘ăştia’. Îi informez că la guvernare nu e chiar uşor, au responsabilitatea guvernării şi trebuie să găsească fondurile necesare pentru a achita tot ce trebuie. Noi când aveam rectificarea bugetară pregătită, totul era sub control, pensiile şi salariile pot fi plătite fără niciun risc până la finalul anului.

Voi fi foarte atent la bugetul pe anul viitor să văd dacă se va respecta ceea ce constituţional este necesar să se respecte, adică creşterea punctului de pensie. Dacă vor schimba legea, este neconstituţional acest lucru”, a spus Marius Budăi la România TV

Reacția sa a venit după ce Ludovic Orban a declarat că fostul Guvern le-a lăsat un buget făcut praf, găurit și că le va fi foarte greu să îndrepte această situație.„Suntem în analize și facem evaluarea. Ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf, găurit. Este extrem de dificil”, a precizat Ludovic Orban.