Crezi că mănânci orez? S-ar putea să fie de fapt plastic. Iată cât de simplu poți verifica dacă acesta este natural

orez

Mai ales în acestă perioadă de pandemie, românii au dat năvală în magazine pentru a-și face provizii cu făină, drojdie, dar și orez. Puțini știu că s-ar putea ca de fapt să fi cumpărat plastic, care odată ajuns în intestine, pe termen lung, ar putea provoca mari probleme digestive.

România importă tone de orez anual din China. De fapt întreaga lume primește peste 200 de milioane de tone anual și mare parte ajunge în magazine. Din păcate, există din ce în ce mai mult orez fals pe piață, adică cel supranumit orezul de plastic.

Un reportaj amplu realizat de “The Korea Times”  a arătat că o parte din orezul produs în China este artificial şi fabricat din plastic. Asta pe lângă faptul că este crescut cu chimicale şi pesticide.

Cum verificăm dacă orezul este natural sau din plastic

Jurnaliștii coreeni susțin că producătorii fabrică orezul amestecând amidon de cartofi cu plastic care este ulterior transformat în nuclee de orez băgate într-un abur cu aromă de orez. Medicii specialiști care au cercetat fenomenul ne avertizează că 3 porţii de orez fals conţin mai mult plastic decât o pungă mică de plastic.

Există însă o modalitate foarte simplă prin care putem verifica ce fel de orez am cumpărat de fapt. Luați o lingură de orez proaspăt și puneți-o în apă rece. Dacă orezul rămâne la suprafaţă este făcut din plastic.

Această este probabil cea mai simplă metodă de a detecta orezul din plastic. Dacă vreți să vă asigurați că este organic, atunci puneți două lingurițe de orez într-un recipient şi lasați-l într-un loc cald timp de 2 zile. Dacă orezul va mucegăi în această perisoadă, înseamnă că este organic.

Citește și:

Revista Presei