Cristian Tudor Popescu îl distruge pe Iohannis după conferința de presă: Scopul a fost să mai sufle în pânze

cristian-tudor-popescu-ctp-e1569528678483

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut reacent o reacție dură după conferința de presă făcută de președintele Klaus Iohannis în cursul zilei de marți. Acesta îl acuză pe președinte că întreg discursul a fost realizat pentru a crește scorul PNL, venind cu numeroase explicații.

CTP crede că șeful statului a greșit

„Domnul Iohannis a avut în această intervenție, ieșire, a avut două obiective: 1 – să mai pompeze niște oxigen PNL-ului, aflat în scădere, partidului și guvernului. 2 – să nu înceteze a fi conștient și responsabil.

De aceea, acum o săptămână, a aruncat acea dată de 15 mai ca pe o speranță, pentru a mai îmbunătăți percepția oamenilor în legătură cu Guvernul, care a luat măsuri dure, în general corecte, cum a spus președintele.

Cu excepția celor care n-au fost corecte și pe care președintele nu le-a menționat pentru că scopul domniei sale a fost să mai crească scorul electoral al PNL”, a explicat CTP.

„De aceea a spus de legile populiste date de PSD, dar nu a spus nimic despre declarația premierului Orban – Parlamentul nu există – o asemenea declarație care se pretinde democratică oare cât de nocivă este?”, a completat Cristian Tudor Popescu.

„Apoi, nu a pomenit nimic președintele despre greșelile guvernului, unele dintre ele grave, pe care chiar președintele a ieșit și le-a reprimat cu brutalitate, ca în cazul protocolului MAI-BOR”, a subliniat el.

„Președintele a început cu un exemplu din care noi să tragem concluzia cât de bine stăm și a dat un grafic, făcut probabil de statisticienii lui de la Cotroceni. Graficul este înșelător și irelevant.

Parametrul număr de bolnavi, număr de infectați la milionul de locuitori este înșelător pentru că SUA sunt mai jos decât România și stau, deci, foarte bine. Excepțional! Noi și americanii ce mai stăm bine pe planetă. Ori, în Statele Unite sunt un milion de infectați”, a completat gazetarul.

„Observ faptul că domnului președinte i-a crescut transmisia, are o comunicare mai bună, vorbește mai fluent, e mai convingător, însă au fost momente în care pur și simplu a refuzat să răspundă. De pildă, la acea chiflă cu Franța.

A spus domnul președinte expressis verbis, l-am auzit cu toții: În Franța s-a făcut un experiment, într-o școală, în urma căruia au fost infectați zeci de elevi și nu știu câți medici au ajuns la Terapie Intensivă. Astea sunt fapte, din punct de vedere gazetăresc, spunând acum că a fost înțeles greșit, e un studiu, că informațiile sunt corecte, e vorba de un studiu al Institutului Pasteur.

Autoritățile franceze au arătat că nu există și că nu s-a deschis nicio școală, nici experimental, nici până la 15 mai. Acolo, președintele trebuia să spună: unul dintre consilieri m-a informat greșit”, a mai completat Cristian Tudor Popescu a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit digi24.ro.

Revista Presei