Criză pe piața auto?! Mercedes renunță la un model extrem de apreciat: Cum s-a ajuns aici

Mercedes-Benz-X-Class-2018-1280-3c

Se pare că 2020 ar putea fi anul care să aducă criza pe piața auto. Cel puțin pe piața din Germania, acolo unde gigantul Mercedes a luat o decizie cel puțin surprinzătoare. Renunță la un celebru model după doar trei ani de la apariția acestuia. S-a aflat și motivul pentru care s-a ajuns la această situație fără ieșire.

Criză la Mercedes?!

Nemții de la Mercedes-Benz renunță la o celebră mașină. Dacă la început de an marii giganți mondiali anunță modele noi, Mercedes-Benz procedează fix invers. Pick-up X-Class dispare de pe piață la doar trei ani de la lansare.

Acest model se va mai produce doar până la finalul lunii mai. Nemții au făcut public și motivul pentru care s-a ajuns la o asemenea situație. Daimler vrea să reducă semnificativ costurile într-un timp cât mai scurt, iar X-Class este primul model sacrificat. “S-a decis: de la sfârșitul lunii mai nu vom mai produce acest model relativ nou”, este răspunsul oficial al nemților pentru cei de la auto-motor-und-sport.de.

Cei care au comandat deja un pick-up Mercedes își vor primi mașina configurată, iar unitățile vândute vor beneficia în continuare de service și garanție, asigurate de divizia Mercedes-Benz Vans.

Zvonuri referitoare la posibila dispariție a Clasei X au apărut încă din vara anului trecut, dar Mercedes nu a furnizat nicio informație care să le infirme sau să le confirme.

Modelul construit pe aceeași platformă ca Nissan Navara nu a avut succesul sperat de compania premium.

Construit la uzina din Barcelona, alături de Nissan Navara și Renault Alaskan, X-Class a convins doar 16.700 clienți, la nivel global, în 2018, și de 15.300 clienți în 2019. Anul trecut, fratele de platformă, Nissan Navara, a fost ales de 66.000 de clienți.

Mercedes a decis, de la începutul lansării pe piață, să-l țină pe X-Class departe de piața americană, acolo unde, spuneau nemții în urmă cu doi ani, nu ar fi avut nicio șansă printre coloșii locali extrem de populari.

Mercedes-Benz X-Class a ajuns pe piață în 2017. În România, mașina a venit cu un preț de pornire de 35.528 de euro. Era suma pe care clienții o plăteau pentru versiunea cu motor turbodiesel de 2,3 litri cu 163 de cai putere, cuplat la o cutie manuală cu șase trepte. Nissan Navara cu același motor pornește de la 30.810 euro.

Revista Presei