Criză uriașă la compania Audi! Șoferii nu vor mai primi noile modele: Ce au anunțat șefii firmei

24 feb. 2020
Criză uriașă la compania Audi! Șoferii nu vor mai primi noile modele: Ce au anunțat șefii firmei

Cei de la Audi se confruntă cu o criză uriașă. Șoferii nu vor mai primi noile modele. Chiar șefii companiei au făcut anunțul. Sunt probleme imense.

Criză uriașă la Audi

Compania Audi trece prin mari probleme. Noile modele E-Tron și E-Tron Sportback sunt vizate. Constructorul german premium a anunțat că va suspenda producția pentru câteva zile, dar nu a oferit niciun motiv pentru această decizie.

Presa internațională însă, speculează o problemă în ceea ce privește furnizarea bateriilor. La baza acestei probleme s-ar afla indisponibilitatea unor componente care intră în structura bateriilor și care sunt furnizate de compania sud-coreeană LG.

Cei de la LG ar fi acceptat un număr de comenzi care depășește cu mult capacitatea de producție a companiei și acum nu mai poate face față solicitărilor.

Audi estimează că problema furnizorilor va fi rezolvată în aproximativ patru zile și își informează clienții că nu este vorba despre efectele coronaviruslui, care a forțat în schimb, suspendarea producției la uzinele constructorilor auto din China.

Șoferii care au comandat o mașină electrică trebuie să se aștepte la întârzieri. Uzina din Bruxelles, acolo unde sunt construite E-Tron și E-Tron Sportback, va lua o pauză forțată.

Această decizie va duce la reducerea producției cu aproximativ 1.000 de unități E-Tron. Modelul a fost comandat de 4.000 de clienți din statele europene în luna decembrie a anului trecut. Nemții plănuiesc să producă aproximativ 70.000 de unități E-Tron și E-Tron Sportback pe parcursul acestui an.

Audi E-Tron este primul model electric de serie al companiei cu sediul la Ingolstadt. Și cei de la Mercedes-Benz, Hyundai și Jaguar au anunțat săptămâna trecută că se confruntă cu probleme similare, conform electrek.co.