Crumble cu piersici și nectarine: Rețetă delicioasă și extrem de simplu de preparat

05 aug. 2020
Crumble cu piersici și nectarine: Rețetă delicioasă și extrem de simplu de preparat

Este sezonul piersicilor și, drept urmare, ne-am gândit să vă prezentăm astăzi o rețetă extrem de simplă de crumble cu piersici, realizată de foameangat.ro. 

Cumble este o prăjitură cu origini anglo-irlandeze. Aceasta s-a născut în timpul războiului, când marea majoritate a alimentelor erau raționalizate. Și, cum marile idei se nasc în perioadele de criză, gospodinele care se străduiau să gătească ceva gustos, dar cu puține ingrediente și fără un timp de preparare îndelungat, au ajuns să inventeze și să perfecționeze această rețetă de crumble.

Crumble înseamnă firimitură, ceea ce înseamnă că este o prăjitură făcută cu firimituri. Chiar dacă rețeta englezească prevede folosirea merelor sau a prunelor, crumble-ul se poate prepara cu orice tip de fructe, rețeta de mai jos fiind realizată cu piersici și nectarine.

Ingrediente crumble:

  • 500g făină,
  • 250g unt rece (tăiat în cuburi),
  • 200g zahăr
  • esență de vanilie.

„Toate ingredientele le-am amestecat cu mâinele și ăla e crumble-ul. Merg și niște fulgi de migdale dacă ai.

Piersicile și nectarinele le-am tăiat în bucăți mari și mici. Am avut piersici clasice și din alea turtite. Le-am pus intr-o tavă, am aruncat niște linguri de miere și puțină scorțișoară peste. Nebunia asta am bagat-o la cuptor vreo 20 de minute la 190 grade. Apoi am pus crumble peste și le-am mai bagat 20-30 min la cuptor. Gata și rețeta asta.

Pentru suflet: să nu uiți să pui niște sos de vanilie peste, sau înghețată lângă,” notează foameangat.ro.