CTP îl umilește pe Ludovic Orban. Ce i-a transmis gazetarul, extrem de iritat

ctp

Cristian Tudor Popescu este cel mai influent jurnalist al momentului. Comentariile acestuia sunt de fiecare dată extrem de savuroase și au mare impact la public. De multe ori, însă sunt și umilitoare pentru politicieni, cum a fost cazul și acum. Discursul de luni seara al premierului Ludovic Orban l-a plictisit teribil și i-a dat câteva teme de gândire.

„Domnul premier Ludovic Orban a făcut, să-i spunem, un show extins, un Guv-id show, de la guvernare, de la guvernamental, un show guvernamental mult mai lung decât cele pe care le ținea în sala de consiliu, cu ceilalți miniștri, în prezența presei, și în care ne arăta cum stăpânește dânsul problemele și cum guvernează, cum conduce România de acolo. Acum, s-a extins până la o oră de discurs, care, vă mărturisesc că mi-a trezit mai întâi o întrebare: Oare membrii familiei domnului premier Orban au rezistat până la sfârșit, la această oră? Căci eu, deși sunt ascultător profesionist, vă mărturisesc că am avut niște dureri de cap, la un moment dat”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Jurnalistul a accentual faptul că oamenii nu mai au răbdare, nu mai au forța să asculte un discurs atât de lung. Ar fi trebuit să fie mai scurt, mai concentrat, mai ales că venea și după ieșirea publică din cursul zilei a președintelui Klaus Iohannis. Mai era oare nevoie? se întreabă retoric gazetarul. „Da, pentru că fiecare își face numărul său de imagine”, spune CTP.

Premierul Ludovic Orban, fără impact

„Nu cred că a avut un impact foarte puternic asupra populației această lungă reprezentație a domnului Orban”, arată gazetarul.

El spune că măsurile de relaxare au fost luate prematur, nefiind legate de starea epidemică a României, ci de presiuni de altă natură. „Politic și psihologic sunt greu de dus mai departe aceste măsuri – care au fost eficiente, pentru că nu am avut o explozie de cazuri ”, dar față de care oamenii nu mai sunt dispuși să simpatizeze, iar liberalii au de pierdut politic, ceea ce o confirmă și sondajele.

Gazetarul consideră că după 15 mai, toată populația poate fi considerată ca fiind în linia întâi. „Trecem acum din planul secund în care ne-am aflat câtă vreme principala noastră treabă a fost ‘stați acasă’; după 15 mai trebuie să ne considerăm cu toții în linia întâi. Nu mai sunt doar medicii, jandarmii. Pentru că va fi mai ușor de încălcat regulile impuse și consecințele vor fi uciderea de oameni. Dacă vom reuși să conștientizăm, dacă această relaxare va merge, atunci vor putea fi și alte măsuri. Dacă nu, nu este exclus să vedem o înrăutățire și atunci să vedem la ce recurge guvernul”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Revista Presei