Cu cine vrea PSD să-l înlocuiască pe Ludovic Orban! Nume surpriză înainte de moțiune (SURSE)

guvern orban

PSD s-a săturat de Opoziție după numai trei luni. Social democrații au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban și dacă acesta va fi dat afară i-au găsit deja înlocuitor. Vorbim despre un nume surpriză, din afara PSD.

Cine îi va lua locul lui Ludovic Orban

Este nebunie totală pe scena politică. PSD încearcă astăzi să dărâme Guvernul Orban după ce Executivul liberal și-a asumat răspunderea pe schimbarea legii alegerilor locale. PNL vrea ca primarii să fie aleși în două tururi. Social democrații nu sunt de acord.

S-a aflat și numele surpriză pe care PSD vrea să-l instaleze la Palatul Victoria. Nimeni nu se aștepta ca acesta să fie reactivat în politica mare.

Surse social democrate citate de Digi24 spun că Marcel Ciolacu are deja în buzunar numele viitorului premier PSD. Este vorba despre Vasile Dâncu, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării în guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș.

În mai multe rânduri, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că, dacă guvernul liberal va fi demis prin moțiune de cenzură, social-democrații nu vor propune un premier propriu, ci vor merge pe o formulă neutră, de largă acceptare.

”Din discuțiile avute cu colegii mei din teritoriu și cu parlamentarii, urmează ca PSD să meargă la președintele României cu o propunere de prim-ministru, NU membru al PSD”, a mai detaliat liderul PSD.

De altfel, pe ultima sută de metri, au mai apărut alte două nume importante pe lista scurtă. Este vorba despre Cristian Socol și Remus Pricopie. „PSD vrea să vină cu o propunere de premier din afara partidului”, a spus fostul ministru al Culturii din Guvernul Dăncilă, Lucian Romașcanu, în direct la Digi24.

Revista Presei