Cum a fost filmat in virusolog chinez! Este șocant ce făcea. Aici a apărut coronavirusul

03 apr. 2020
Cum a fost filmat in virusolog chinez! Este șocant ce făcea. Aici a apărut coronavirusul

Un virusolog chinez a fost filmat în provincia Hubei, în mai multe peșteri. Bărbatul se pare că lucrează chiar la Centrul Wuhan pentru Controlul Bolilor (CDC).

Cercetătorul Tian Junhua a fost surprins capturând lilieci pentru a studia viruşi necunoscuţi. Filmarea a fost postată pe internet în luna decembrie, înainte de începerea epidemiei de coronavirus.

Potrivit The Sun, acesta studiază liliecii.

„Este printre mica echipă din Wuhan care a contribuit la obsesia Chinei în ultimii ani cu vânarea și cercetarea virusului.”, spune un membru al Departamentului de Stat american.

Vrea să salveze oamenii

Tian spune că studiază pentru a salva oamenii de virușii periculoși.

„Nu sunt medic, dar lucrez pentru a vindeca și a salva oamenii. Nu sunt soldat, dar lucrez pentru a proteja o linie de apărare națională invizibilă.”, spune acesta în interviul respectiv.

Legătura liliecilor cu oamenii

„Liliecii au un număr mare de viruși necunoscuți pe corpul lor. Cu cât cercetările noastre sunt mai aprofundate cu privire la lilieci, cu atât va fi mai bine pentru sănătatea umană.”, spune specialistul.

Cum s-ar fi făcut prima infecție umană?

Aceasta ar fi putut fi o greșeală de laborator. Tian a recunoscut anterior clipului că nu a reușit să poarte echipament de protecție într-o peșteră și, prin urmare, a intrat în contact cu urina de lilieci.

Pentru a evita contractarea unei boli, el s-a auto-pus în carantină timp de 14 zile. Cercetătorul de biosecuritate Richard Ebright, profesor la Institutul de Microbiologie Waksman, a declarat că coronavirusul din spatele pandemiei era de 96,2% similar cu virusul liliac descoperit de Wuhan Institute of Virology în 2013 și studiat la Centrul Wuhan pentru controlul bolilor (CDC) .

„Coronavirusurile de lilieci sunt colectate și studiate de laboratoare din mai multe părți din China – inclusiv CDC Municipal Wuhan și Institutul de Virologie Wuhan. Prin urmare, prima infecție umană ar fi putut, de asemenea, să fi avut loc ca un accident de laborator.”, a explicat cercetătorul.

https://youtu.be/-OHKxhPRnsE