Cum alegi cei mai buni pepeni din comerț? Trucurile simple pe care trebuie să le cunoști

pepene

Identificarea corectă a celor mai gustoși pepeni din comerț a fost mereu o misiune dificilă. Ia aminte la câteva trucuri simple pe care ți le prezentăm mai jos pentru a fi sigur că de acum înainte vei cumpăra cei mai dulci și zemoși pepeni.

Primul criteriu care ar trebui să te ajute în alegerea corectă este aspectul exterior al pepenelui. Cu cât acesta este mai lipsit de imperfecțiuni, cu atât cresc șansele ca gustul lui să nu fie unul pe care să ți-l dorești.

Cum alegi cei mai buni pepeni din comerț? Trucurile simple pe care trebuie să le cunoști

Uită-te după acei pepeni care prezintă la exterior pete gălbui-portocalii. Acestea sunt dovada faptului că pepenele a luat cât mai mult contact cu solul, ceea ce înseamnă că s-a dezvoltat foarte bine.

De asemenea, nu evita pepenii care prezintă pe coajă defecte lemnoase. Acestea ne arată defapt că florile pepenelui au fost polenizate de mai multe ori de către albine și că acesta este foarte dulce.

Mai mult decât atât, specialiștii susțin că și forma pepenelui spune ceva despre gustul său. Astfel, cei mai alungiți ar fi mai zemoși, în timp ce pepenii rotunzi ar fi mai dulci.

Cum alegi cei mai buni pepeni din comerț? Trucurile simple pe care trebuie să le cunoști

„Nu mereu contează însă și dimensiunea pepenelui, acesta poate fi foarte mare, dar să fie foarte ușor. Așa că, cel mai important lucru, este să optezi pentru un pepene mediu, însă indiferent de dimensiune, trebuie să fie foarte greu atunci când îl ridici. O altă diferență se poate observa la codița sa. Dacă aceasta este uscată, înseamnă că pepenele este copt și tocmai bun de mâncat. Dacă codița este încă verde, înseamnă că a fost cules prea devreme,” notează impact.ro.

Revista Presei