Cum arată Borcea după ce a ieșit din pușcărie! Prima apariție publică: E total schimbat

Cristi Borcea

Fostul acționar al lui Dinamo, Cristi Borcea, a ieșit din pușcărie în urmă cu trei săptămâni. Acesta a scăpat din închisoare după ce a fost eliberat mai repede în urma pedepsei ispășite în în Dosarul Retrocedărilor.

Borcea a uimit pe toată lumea la prima sa ieșire publică după ce a fost eliberat. Milionarul e total schimbat.

Borcea, prima petrecere după eliberare

Fostul finanțator de la Dinamo încearcă să profite din plin de libertate. Recent, Cristian Borcea și Valentina Pelinel au fost prezenți la petrecerea de botez a copilului cuplului Anca Serea – Adrian Sână. Elegant, purtând un costum negru și asortându-se vestimentar cu partnera sa de viață, Borcea a fost doar un zâmbet pe durata evenimentului, semn că acesta a trecut peste perioada nefericită din spatele gratiilor. Cristi Borcea și Valentina Pelinel au trei copii, un băiat și două fete.

Cristi Borcea, probleme de sănătate

Cristi Borcea are mari probleme de sănătate. Cât timp a fost încarcerat la Rahova luna trecută, a obținut transferul la spitalul penitenciarului, ca urmare a istoricului său medical. Are cardiopatie ischemică, bypass coronarian, hipertensiune arterială, intoxicație cu metale grele, insomnie, dislipidemie. Toate acestea fac necesară menținerea omului de afaceri sub supraveghere medicală.

Ce avere are Cristi Borcea

Cristi Borcea are aproape 100 de milioane de euro avere. În 2007, averea lui Cristi Borcea era estimată la 15-17 milioane de dolari, dar afacerile acestuia au mers bine și cât timp a fost închis. Marele boom a venit abia un an mai târziu, când afaceristul şi-a vândut una din afacerile deţinute în industria gazului lichefiat.

În 2008, Borcea vindea compania Crimbo Gas către grupul olandez SHV cu aproximativ 50 de milioane de euro şi se estima că afaceristul avea o avere de peste 80 de milioane de euro.

În 2010, averea lui Borcea era estimată la 75 de milioane de euro şi suma a rămas la acest nivel şi în 2011 (80 de milioane de euro). Problememe cu legea s-au făcut simţite şi în 2013 averea estimată a lui Borcea scădea la 50 de milioane de euro.

În 2014, Borcea era condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, însă afacerile acestuia nu s-au prăbuşit.

Una dintre firmele deţinute de Borcea în industria gazului a făcut afaceri inclusiv cu statul şi a vândut gaz lichefiat şi Penitenciarului Poarta Albă, acolo unde fostul acţionar dinamovist a fost închis o perioadă. GPL Gaspeco L&D a făcut un profit de peste 60 de milioane de euro între 2014 şi 2018, cât Borcea a fost închis, având vânzări de peste 350 de milioane de euro. Firma în cauză este trecută în acte pe numele mamei lui Cristi Borcea, Elena.

Revista Presei