Cum arată și cât costă noua mașină cu trei locuri. Este creația lui Gordon Murray

de: Ana Toma
05 aug. 2020
Cum arată și cât costă noua mașină cu trei locuri. Este creația lui Gordon Murray

Iubitorii de mașini vor fi cei mai încântați. Gordon Murray lansează, odată cu aniversare de jumătate de secol de carieră, un nou model de mașină cu trei locuri. Este vorba despre Gordon Murray T.50.

Gordon Murray T.50 este succesorul spiritual al lui McLaren F1 din 1992, una dintre primele mașini cu trei locuri din lume. Această mașină este un model brut, foarte ușor, de doar 986 de kiograme și este proiectat în jurul șoferului.

Aspectul este unul pe măsură. Gordon Murray T.50 are un parbriz înclinat, portiere diedre, un acoperiș de sticlă și o aerisire pentru motorul aspirat V12 de 3,9 litri, construit de Cosworth.

De asemenea, caroseria este una pentru cei pretențioși. Aceasta prezintă numeroase elemente din fibră de carbon, iar în partea posterioară se află un difuzor de aer și stopurile cu aspect tridimensional.

Un alt element care iese în evidență este ventilatorul amplasat în partea din spate, care ajută la reducerea rezistenței la înaintare cu până la 12,5%, asigurând aproximativ 50 de cai putere în plus, reducând distanța de frânare și crescând forța de apăsare.

Care este prețul noului Gordon Murray T.50

La fel ca și această mașină, prețul este unul pentru cei pasionați. Cei care își doresc o astfel de mașină vor avea ocazia să și-o personalizeze în urma unei întâlniri cu Gordon Murray, pe durata căreia vor putea “proba” mașina.

Astfel, scaunul șoferului, volanul și pedalele vor fi poziționate în funcție de preferințele viitorului proprietar, notează promotor.ro.

Gordon Murray T.50 urmează să fie lansată în ianuarie 2022, iar prețul de pornire va fi de 2,62 de milioane de euro fără taxe. Cei care vor alege să cumpere această mașină vor avea de ales din doar 100 astfel de unități.

Revista presei