Cum arată și cât costă noul Volkswagen Golf 8! Anunțul așteptat de toți fanii din România

volkswagen-golf-8-004

Este vestea așteptată de toți șoferii din România. S-a aflat cât costă noul Volkswagen Golf 8. Mai mult, au apărut și primele imagini cu bolidul.

Cât costă Volkswagen Golf 8 în România?

Aceasta este întrebarea pe care și-o pun toți fanii modelului din țara noastră. Vorbim despre cea mai bine vândută mașină din Europa din ultimii ani. Până acum, peste 30 de milioane de clienți au cumpărat un Golf în decursul a 40 de ani, de când modelul este pe piață. Cea mai așteptată mașină a anului trecut, noul Volkswagen Golf 8 revoluționează gama și chiar segmentul cu dotări de excepție și lansează ofensiva hibridă în clasa sa.

În Germania, noul Golf are un preț de pornire inaccesibil pentru țara noastră. Acesta pornește de la 27.510 euro. Punând față-n față prețul de pornire al vechii generații în Germania și în România, observăm că mașina a ajuns la noi fiind cu aproape 8.000 de euro mai ieftină. Pleacă de la 16.811 euro la noi și de la 24.505 euro la nemți.

Ne putem aștepta astfel la o diferență asemănătoare și în cazul noii generații. Pentru mașina care în Germania costă 27.510 euro, în România aceasta ar putea să aibă un preț de aproximativ 19.000 de euro.

În această sumă, clienții primesc mașina cu linia de echipare Life, cu motor 1,5 TSI, care dezvoltă 130 de cai putere și care este cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte. Celelalte linii de echipare vor purta denumirile Style și R-Line, anunță promotor.ro.

Nemții care aleg noul Volkswagen Golf 8 cu motor diesel 2.0 TDI, cu 150 de cai putere și transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj, vor plăti de la 33.840 de euro. Scăzând diferența de aproximativ 8.000 de euro, am putea estima că această versiune va fi disponibilă în România pentru suma de aproximativ 25.000 de euro.

Versiunea hibrid, cea mai scumpă

După cum era de așteptat, versiunea vibrud este cea mai scumpă. Sunt cinci astfel de versiuni care vor ajunge în gama noului Volkswagen Golf 8: trei mild hybrid și două Plug-In Hybrid. Prețul lor de pornire va depăși 40.000 de euro în Germania, mai spune sursa citată.

Revista Presei