Cum arată și cu ce se ocupă fata profesorului Streinu-Cercel! Amănunte mai puțin știute din viața medicului

adrian streinu cercel

Medicul Adrian Streinu Cercel este unul dintre cei mai renumiți și apreciați doctori din România. Acesta se află în linia întâi, în lupta cu coronavirusul. Dincolo de cariera sa impresionantă, medicul ascunde un secret mai puțin știut.

Cine este și cu ce se ocupă fata lui Streinu-Cercel

Puțină lume știe că profesorul Adrian Streinu-Cercel are o fiică. Aceasta practică aceeași meserie ca tatăl ei. Cei doi lucrează împreună la Institutul „Matei Balș” din București. Anca, fiica renumitului medic infecționist a terminat medicina în anul 2005, iar de atunci și-a urmat pasiunea, anunță fanatik.ro.

Anca Streinu-Cercel în vârstă de 40 de ani este fiica renumitului medic infecționist de la Institutul „Matei Balș” din București. Aceasta este tot medic, precum celebrul ei tată.

Dar asta nu e tot. Anca este căsătorită și este mama a trei copii. Potrivit CV-ului publicat de Universitatea de Medicină „Carol Davila” din Capitală acesta a terminat cursurile doctorale în anul 2010.

Fiica lui Adrian Streinu-Cercel a susținut o teză de doctorat intitulată „Managementul terapeutic al hepatitelor virale acute VHB”, iar la scurt timp s-a angajat la același institut unde lucrează și tatăl ei. În prezent, Anca Streinu-Cercel deține funcția de medic primar boli infecțioase la „Matei Balș”.

Mai mult, Anca Streinu-Cercel este membru al board-ului editorial GERMS încă din anul 2011 și a fost redactor șef timp de aproximativ un an la revista „The Lancet Infectious Diseases”, versiunea în limba română.

Anca a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe funcții importante. În perioada 2006 -2009 a fost preparator la catedra de boli infecțioase din cadrul UMF Carola Davila, iar în intervalul 2009 – 2011 a fost asistent universitar tot la catedra de boli infecțioase din cadrul aceleași universități.

Revista Presei