Cum faci să ai o căsnicie sănătoasă? Cercetătorii au descoperit cauza principală a divorțurilor

casatorie

Divorțurile sunt de mai mulți ani pe un trend ascendent. Din ce în ce mai mulți oameni divorțează, însă cele mai importante motive au rămas, în linii mari, aceleași. 

În ultimii ani, la nivel global, rata divroțurilor a crescut cu peste 250%. Maldive este statul cu cea mai mare rată a divorțurilor. Acolo, o femeie obișnuită trece prin trei divorțuri înainte de a împlini 30 de ani.

Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu întins pe 45 de ani și aplicat asupra a 6300 de cupluri, pentru a vedea care este motivul principal al divorțurilor. Ei bine, după ce datele au fost puse cap la cap, aceștia și-au dat seama că, deși partenerii divorțează dintr-o sumedenie de motive, probabilitatea de a divorța crește cu 30% atunci când bărbatul este șomer.

Cum faci să ai o căsnicie sănătoasă? Cercetătorii au descoperit cauza principală a divorțurilor

Astfel, instabilitatea financiară a bărbatului se remarcă de departe ca motiv principal al divorțurilor. Și, atenție, nu e neapărată nevoie ca bărbatul să nu aibă un loc de muncă. Și bărbații care lucrează cu jumătate de normă sunt la fel de expuși acestui risc.

De asemenea, același studiu arată că, dacă soția este cea care nu are un loc de muncă, acest lucru nu reprezintă un motiv de ceartă sau de divorț în cuplu, chiar dacă, în ultimii ani, femeia a început să ofere o atenție din ce în ce mai mare laturii profesionale.

Un loc de muncă stabil este important inclusiv pentru persoanele singure aflate în căutarea unui partener.

„Potrivit unui sondaj, independenta financiara este considerata atragatoare, in timp ce persoanele fara succes financiar, care au datorii, nu sunt de dorit in vietile oamenilor singuri. Practic, in acel sondaj, mai multe pesoane(femei si barbati) au primit poze cu figuri de potentiali parteneri/e. Dupa ce au ales pe baza de aspect, li s-au prezentat fisele complete ale celor alesi/e! Femeile cu stare financiara precara au fost alese cu succes de catre barbati. In schimb, viceversa nu a fost valabila. Femeile singure participante la sondaj au respins in proportie de 75% barbatii datornici,” notează aflacum.ro

 

Citește și:

Revista Presei