Cum faci să plătești mai puțin pe energia electrică? Salvezi bani cu efort minim: Este extrem de simplu

energie electrica

Dacă ți se pare și ție că factura la curent vine tot timpul prea mare, înseamnă că faci anumite greșeli care sporesc excesiv consumul. Vestea bună este însă că aceste greșeli pot fi remediate.

În sezonul rece crește factura la gaze iar în sezonul cald, cea la energie electrică, mai ales din utilizarea excesivă a aparatelor de aer condiționat.

Cum faci să plătești mai puțin bani pe energia electrică?

„Izoleaza bine ferestrele si usile exterioare. Micile crapaturi din locuinta pot face aproape inutil aparatul de aer conditionat. Asta deoarece aerul rece generat de aparat ar putea fi risipit. Mai mult, aerul cald va patrunde in casa ta. Si uite asa, vei tine deschis aparatul de aer conditionat prea mult, fara sa te bucuri de racoare. Iar factura la curent s-ar putea sa te sperie. Asadar, nu uita sa izolezi cum trebuie usile si ferestrele!

Monteaza obloane. Probabil nu stiai, insa obloanele au un rol esential in pastrarea temperaturii din locuinta. Acestea pot pot reduce cu pana la 45% gradul de incalzire a camerei! Odata montate obloanele, nu vei mai simti nevoia sa tii aparatul de aer conditionat deschis ore in sir, iar economia de energie electrica e asigurata.

Utilizeaza ventilorul. Nu e rau sa ai sistem de aer conditionat. Pe langa acesta, insa, e bine sa ai macar un ventilator! Poti da drumul aparatului de aer conditionat pentru o ora. Inchide apoi si da drumul ventilatorului. Acesta va mentine racoarea generata de aerul conditionat. Mai mult, in zilele mai putin caniculare de vara, poti folosi strict ventilatorul. Va fi suficient pentru a avea o temperatura potrivita in locuinta.

Foloseste eficient ferestrele. Seara deschide ferestrele si asa aerul mai rece sa patrunda in casa. Evident, vei opri aerul conditionat in aceasta perioada. Apoi, dimineata, imediat ce ai facut ochi, inchide feretrele si trage jaluzele. Doar asa vei ține soarele la distanță și vei pastra o temperatura suportabila in casa!

Ai grija de aparatul de aer conditionat. Pentru a nu consuma aiurea, aparatul are nevoie de filtre bune. Curata-le regulat si schimba-le cand e nevoie. Vei reduce, astfel, costurile la curent cu aproape 15%,” notează aflăcum.ro.

Revista Presei