Cum încarci telefonul în mod corect? Evită aceste greșeli ca să-i prelungești durata de viață

08 aug. 2020
Cum încarci telefonul în mod corect? Evită aceste greșeli ca să-i prelungești durata de viață

Modul în care îți încarci telefonul mobil îți poate crește sau micșora factura la energie electrică, la fel cum poate crește sau micșora durata de viață a telefonului tău. 

Bateriile utilizate în momentul de față la telefoanele mobile au un număr precis de cicluri de încărcare. În continuare, îți prezentăm în continuare câteva greșeli pe care , dacă nu le vei mai face, vei economisi energie electrică și vei prelungi durata de viață a telefonului tău mobil.

Iti lasi mereu incarcatorul in priza. Când este în priză, un încărcător consumă constant curent, chiar dacă telefonul nu este conectat. În plus, transformatorul eliberează căldură care, dacă se acumulează, poate declanșa un incendiu. Atunci când nu încarci teelfonul, cel mai bine este să scoți încărcătorul din priză.

„Incarci bateria 100%. Daca faci asta mereu, bateria isi va reduce durata de viata. Se intampla deoarecea fiecare baterie are un numar precis de cicluri de incarcare, iar incarcarea totala insamna ca aceste cicluri se vor incheia mai repede. Regula generala ar fi sa reincarci complet bateria o data pe luna si sa o mentii intre 20% si 80% in rest.

Lasi bateria sa pice, inainte de a o incarca din nou. Nu este bine nici sa lasi bateria sa ajunga la 0%. Asa cum am scris si mai sus, cele mai noi baterii pe baza de litiu functioneaza in cicluri de incarcare. Asadar, daca lasi bateria sa moara, veti distruge longevitatea dispozitivului pas cu pas.

Lasi telefonul la incarcat peste noapte. Daca obisnuiesti sa faci asa, vei risipi electricitate si vei incarca bateria mai mult decat este necesar. Ciclurile de incarcare sunt date peste cap. De asemenea, supraincalzirea este un alt motiv pentru care sa nu lasi telefonul (si niciun alt dispozitiv) la incarcare peste noapte.

Folosesti telefonul in timp ce se incarca. Nu ar trebui sa utilizezi telefonul cat il incarci. Acest obicei duce la supraincarcare a bateriei, care incearca sa faca 2 lucruri simultan. Daca te suna cineva, deconcteaza telefonul cat vorbesti, apoi pune-l iar la incarcat.

Incarci telefonul chiar si atunci cand bateria este peste 20%. Incarcarea constanta a telefonului este gresita, deoarece micsoreaza durata de viata a bateriei. . Cea mai buna metoda de a pastra bateria este sa o incarci doar atunci cand este nevoie: cand este sub 20%, , fara sa o lasi sa cada sub 5%.

Pastrezi carcasa montata pe telefon in timpul incarcarii. Nu e bine delco sa faci asta! Carcasa mentine caldura, care se inmagazineaza si face rau bateriei, dar si altor componente ale telefonului. Scoate carcasa, inainte de a pune telefonul la incarcat.

Folosesti incarcatoare ieftine si inadecvate. Fiecare telefon are un incarcator compatibil, care nu ar trebui inlocuit cu altul al unei alte marci sau cu unul fantomatic. Daca nu utilizezi incarcatorul potrivit, puterea transmisa catre baterie ar putea insemna prea mult sau prea putin. Practic, bateria orise va supraincalzi, ori se va incarca prea lent. Cel mai bun incarcator este cel pe care l-ai primit cand ai cumparat telefonul. Daca incarcatorul original se strica, fa rost de altul din aceeasi gama.

Utilizezi aplicatii nepotrivite. Aplicatiile gratuite pot fi utile pentru nivelul de performanta al bateriei, insa trebuie sa le alegi cu atentie. Aplicatiile dezvoltate de surse necunoscute si care nu sunt clasificate de producatorii de smartphone-uri pot pune bateria sub tensiune. in plus, iti vor umple telefonul de publicitate . Inainte de a utiliza o aplicatie, ar trebui sa verifici intotdeauna sursa pentru a vedea daca este fiabila.

Incarci telefonul la laptop. Este o metoda pe care sa o aplici doar cand nu ai incarcatorul. Nu face, insa, din asta o obisnuinta! Laptopul incarca lent, iar bateria are de suferit,” notează aflacum.ro.