Cum păstrezi verdeața proaspătă mai mult timp? Metoda simplă prin care va rezista mai bine de două săptămâni

patrunjel
Photo by Lindsay Moe on Unsplash

Dacă te numeri printre iubitorii de verdeață, probabil că îți faci adevărate stocuri de pătrunjel, mărar sau leuștean atunci când ajungi la piață.

Însă, cel mai probabil că nu o dată ai fost nevoit să arunci mare parte din ele pentru că s-au ofilit înainte de vreme.

În articolul de astăzi îți arătăm cea mai simplă metodă prin care verdețurile vor rămâne proaspete cel puțin două săptămâni.

1. „Îndeparteaza frunzele vestejite si tulpinile lezate;

2. Spala verdeata sub jet de apa rece;

3. Toarna 30 mililitri de apa intr-un pahar/borcan inalt;

4. Introdu verdeata in pahar/borcan(pentru fiecare top de verdeata, foloseste un alt recipient);

5. Acopera recipientul cu o punga de plastic;

6. Introdu verdeata la frigider;

7. Verifica la 2-3 zile nivelul apei din borcan. Adauga apa proaspata, cand e cazul(cand nivelul apei scade);

8. poti folosi aceasdta metoda pentru orice verdeata, cu exceptia busuiocului, care isi pierde aroma intr-un mediu rece cum e frigiderul,” notează aflacum.ro.

Citește și:

Revista Presei