Cum poate fi ascuns contorul de like-uri de pe Facebook și Instagram. De acum este permis acest lucru

de: Ana Toma
02 iun. 2021
Cum poate fi ascuns contorul de like-uri de pe Facebook și Instagram. De acum este permis acest lucru

Internauții care își doresc să nu mai vadă like-urile la anumite postări, vor putea face acest lucru. Opțiunea a devenit activă din data de 26 mai și orice utilizator o poate folosi atât pe Facebook cât și pe Instagram.

Opțiunea a fost deja testată pe un anumit număr de useri urmând să fie disponibilă în primă fază pe Instagram, iar în câteva săptămâni și pe Facebook. Cu ajutorul ei utilizatorii pot ascunde foarte ușor controlul de like-uri, atunci când e cazul.

Utilizatorii de Facebook și Instagram pot să aleagă ce vor

Din 2019, Instagram a făcut fel de fel de experiemente pentru ascunderea contorului de like-uri în mai multe țări precum Italia, Canada, dar și Brazilia, iar în final s-a luat decizia ca această opțiune să fie implementată.

Cu alte cuvinte, utilizatorii vor putea decide ce li se potrivește cel mai bine. Ei vor putea alege să nu mai vadă câte like-uri au postările altora și de asemenea vor putea să dezactiveze contorul de like-uri la propriile postări. Evident că vor putea să lase lucrurile cum sunt acum, în cazul în care nu au astfel de preferinețe.

”Instagram și Facebook va avea acum opțiunea de a-și ascunde numărătoarea publiculului, astfel încât să poată decide ce funcționează pentru ei.

Am testat ascunderea numărului de like-uri pentru a vedea dacă poate deprima experiența oamenilor pe Instagram. Ceea ce am auzit de la oameni și experți a fost că ascunderea contorului a fost benefică pentru unii și enervantă pentru alții, mai ales pentru că oamenii folosesc contorul pentru a înțelege ceea ce este în tendințe sau popular, așa că vă oferim posibilitatea de a alege”, anunța Facebook, într-un comunicat.

Utilizatorii Facebook nu sunt încântați

Dacă utilizatorii de pe Instagram au primit această schimbare cu brațele deschise, pe Facebook lucrurile stau altfel. Deși cei din cadrul aplicației au decis să scoată și ei contorul de like-uri, mulți useri s-ar fi arătat deranjați.

Asta în condițiile în care like-urile sunt folosite pentru a măsura popularitatea diverselor postări, dar mulți useri ”vânează” like-uri și postează doar pentru a obține cât mai multe aprecieri.

Cu alte cuvinte, posibilitatea de a ascunde contorul va elimina o parte din presiune, lucru care nu e favorabil pentru oricine.

Cum îți selectezi opțiunea

Pentru a beneficia de această opțiune pe Facebook, trebuie să intri în meniul “Settings & Privacy” de unde poți alege apoi opțiunea “Hide number of reactions”. Odată setată, aceasta va ascunde numărul de reacții de la propriile postări și de la postările altora pe News Feed, grupuri și pagini.

”Puteți ascunde numărul de like-uri la postările altora accesând noua secțiune Postări din Setări. Această opțiune este disponibilă pentru toate postările din feed-ul dvs.

De asemenea, puteți alege să ascundeți numărul de aprecieri înainte de a distribui o postare. Puteți activa sau dezactiva această setare, chiar și după ce va fi activată. Oamenii vor mai multă flexibilitate, așa că ne-am gândit că ar fi important să le oferim oamenilor opțiunea. În următoarele câteva săptămâni veți vedea că ambele opțiuni și pe Facebook”, mai transmis reprezentanții aplicației.