Cum prepari cea mai sănătoasă cafea: Un studiu întins pe 20 de ani schimbă tot ce credeai

cafea 2

Cafeaua este, cu siguranță, una dintre cele mai îndrăgite băuturi la nivel mondial. Pe cât de iubită este, pe atât de multe moduri de preparare s-au dezvoltat de-a lungul timpului. Află care este cea mai sănătosă metodă de preparare a cafelei, conform unui studiu întins pe 20 de ani.

Un profesor de la Universitatea din Göteborg, Suedia, a demarat un studiu întins pe 20 de ani și care a implicat peste 500.000 de suedezi. Scopul? Să afle care este cea mai sănătoasă metodă de a prepara cafea.

Rezultatele studiilor au șocat lumea întreagă.

„Cercetătorii spun că există o legătură puternică între metodele de preparare a cafelei și atacurile de cord și longevitatea. De exemplu, cafeaua nefiltrată conține substanțe care cresc colesterolul „rău” (LDL) din sânge. Folosirea unui filtru elimină aceste substanțe și face ca atacurile de cord și moartea prematură să fie mai puțin probabile,” anunță doc.ro.

Mai mult decât atât, studiul a avut și o altă concluzie care cu siguranță i-a luat pe mulți prin surprindere. Deși credința populară spune că băutul cafelei este un obicei nesănătos, oamenii de știință au ajuns la o altă concluzie.

Consumul de cafea filtrată este preferabilă în locul abținerii totale de la consum. Astfel, cei care obișnuiesc să bea cafea au cu 15% mai puține riscuri de deces.

Citește și:

Revista Presei