Cum s-au descurcat politicienii la examenul de bacalaureat! Bonus: Primarul care a luat nota 1 pentru copiat

22 iun. 2020
Cum s-au descurcat politicienii la examenul de bacalaureat! Bonus: Primarul care a luat nota 1 pentru copiat

Nu-ți trebuie neapărat carte multă pentru a ajunge politician de top, este concluzia pe care o putem trage dacă ne uităm pe rezultatele de la bacalaureat ale unora dintre cei care au condus România.

Fostul președinte Traian Băsescu este un exemplu elocvent că educația formală nu reprezintă „un must have” pentru politicianul român. Spre exemplu, în 2005, la deschiderea anului școlar, acesta recunoștea că, oricând vede un profesor, se gândește că o să-i pună un patru. Poate tocmai din acest motiv bacalaureat, Traian Băsescu a reușit să obțină media 7,4.

Elevi mult mai sârguincioși au fost Mircea Geoană, Victor Ponta sau Crin Antonescu. Dacă Mircea Geoană a obținut media 9,8, Ponta și Antonescu au luat nota maximă la proba de limba și literatura română.

Ei bine, surpriză sau nu, Marian Vanghelie a picat bacul. Avea 32 de ani când a încercat să-și obțină diploma, însă neșansa lui a fost să fie găsite asupra lui mai multe „surse de informare”. Un an mai târziu însă, la „doar” 33 de ani, Marian Vanghelie a reușit să treacă examenul de bacalaureat.