Cum scapi de anxietate? Trei pași simpli care dau rezultate de la prima încercare

17 iun. 2020
Cum scapi de anxietate? Trei pași simpli care dau rezultate de la prima încercare

Chiar dacă nu pare, anxietatea este prietena ta și modalitatea creierului tău de a te face atent asupra unei amenințări la binele tău fizic sau psihic.

Mai exact, este modul în care creierul te ține în viață. Treaba ta este să folosești acest sistem de alertă în avantajul tău.  Îți oferim mai jos trei pași simpli pe care să îi urmezi atunci când treci prin momente de anxietate și te simți pierdut/ă.

1. Identifică cauza anxietății

Este reală sau imaginară? Este generată de gândurile tale? Încerci cumva să procesezi prea multă informație și nu poți ține pasul? Ori este generată de factori externi ( ex: o relație negativă, probleme la locul de muncă)?

2. Găsește soluții să depășești “amenințarea”

Creează-ți gânduri pozitive care să îți calmeze anxietatea. Pe termen mediu și lung, construiește relații pozitive, îndepărtează-le pe cele negative. Ai grijă de tine. Pune-ți întrebări concentrate pe obiective și soluții ( ex: ce anume legat de cariera mea mă entuziasmează încă și cum pot profita de asta?) și încearcă să ajungi la răspunsurile de care ai nevoie.

3. Acționează și rezolvă problema

Respiră adânc iar apoi treci la treabă. Analizează-ți problema și vezi ce poți rezolva. Cere ajutor dacă te simți depășit/ă, bucură-te de pașii mici pe care îi faci și fii recunoscatoare pentru ei. Continuă să perseverezi!