Sfatul unui medic ajuns la 94 de ani: Alimentul pe care trebuie să-l consumi zilnic

raceala-gripa-800×500

Mare atenție! Vrei să scapi de gripă și răceli? Poți urma sfatul unui medic ajuns la venerabila vârstă de 94 de ani. Acesta este alimentul pe care trebuie să-l consume zilnic.

Sfaturi extrem de importante și de luat în seamă ale unui specialist. Acesta este secretul ocolirii gripelor și virozelor.

Cum stăm departe de gripe și viroze

Vrei să nu mai ai parte de gripe și viroze? Un cunsocut medic ORL susține că a descoperit secretul. Este vorba despre Murray Grossan care spune că, deși intră în contact cu zeci de oameni, a învățat cum să se protejeze împotriva germenilor, virozelor și a gripei. Medicul a învățat cum să se țină departe de răceală și gripă timp de mai bine de 10 ani.

Doctorul susține că face un singur lucru care contribuie la întărirea sistemului imunitar: mănâncă zilnic iaurt. „Bacteriile benefice par să interacționeze cu microbii din intestinele noastre”, explică Steve Browers, cel care l-a intervievat pe Grossan și pe alți zeci de oameni pentru cartea sa „Secretele celor mai sănătoși oameni din lume”.

Consumul de iaurt previne îngrășarea

Pe lângă întărirea imunității, consumul regulat al iaurtului poate preveni și creșterea în greutate. Persoanele care au mâncat mai mult de trei porții de iaurt pe săptămână au luat mai puțin în greutate în comparație cu cele care au mâncat mai puțin de o porție pe săptămână, potrivit unui studiu publicat în „Journal of Obesity International”.

„Știm că gestionarea corectă a greutății contribuie la prevenirea numeroaselor afecțiuni legate de vârstă, inclusiv diabetul zaharat, bolile de inimă și anumite forme de cancer”, spune dr. Bowers, autorul studiului.

Dar asta nu e tot. Iaurtul poate proteja creierul. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă iaurt fermentat în fiecare zi au o mai bună reacție în regiunile creierului care procesează emoții.

Revista Presei