Cum se folosește zațul de cafea pentru slăbit? Este super eficient. În plus ajută ficatul și reduce riscul aparițiilor a numeroase boli

24 feb. 2021
Cum se folosește zațul de cafea pentru slăbit? Este super eficient. În plus ajută ficatul și reduce riscul aparițiilor a numeroase boli
Foto: Mike Kenneally on Unsplash

Zaţul de cafea este folosit intens în industria beauty, ca și gomaj pentru ten. Aplicat pe față, acesta curăță foarte bine porii și celulele moarte, iar dermatologii recomandă să încercăm cu încredere o mască făcută de noi înșine, acasă, din zațul rămad de la cafea. Mai nou, se pare că acesta este eficient și în diete.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Southern Queensland arată că zațul de cafea este foarte bun pentru slăbit și poate fi adăugat cu succes în diferite alimente. Astfel, acesta ar contribui la arderea mai intensă a grăsimilor. Descoperirea oamenilor de știință a fost publicată în jurnalul The Federation of American Societies of Experimental Biology (FASEB).

Ce a descoperit profesorul Brown după ce a consumat timp de 4 luni zaț de cafea?

Profesorul Lindsay Brown, cel care a condus echipa de cercetare, a efectuat mai multe experimente pe cobai. Acesta a constatat că zaţul de cafea condumat pe o perioadă de 4 luni a condus la o scădere a greutăţii, la normalizarea glicemiei şi a tensiunii arteriale, dar şi la o ameliorare a funcţiei hepatice.

Oamenii de știință mai spun și adăugat în dieta zilnică, zațul de cafea ar diminua riscul de diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli de inimă şi atac cerebral.

Nu au fost efectuate studii pe subiecți umani

Profesorul Brown a mărturisit că a efectuat acest experiment nu doar pe cobai, ci și pe el însuși. Timp de patru luni, a consumat pâine în care a adăugat o linguriță de zaţ de cafea uscat la cuptor, la 60 de grade Celsius, timp de 1-2 ore. După o analiză amănunțita a realizat că a scăzut în greutate, iar valorile tensiunii arteriale s-au normalizat.

„Pe lângă faptul că ar putea ajuta la scăderea în greutate, folosirea zaţului de cafea este o excelentă metodă de evitare a risipei alimentare. Doar în Sydney sunt aruncate peste 3.000 de tone de zaţ de cafea în fiecare an”, spune profesorul Brown.

Totuși trebuie precizat că acest studiu nu a fost omologat întrucât nu a fost testat și pe subiecți umani, deci puteți încerca metoda indicată de cercetătorii de la Universitatea Southern Queensland, cu rezerva că nu știți dacă ar putea exista reacții adverse negative sau nu.