Cum se prepară acasă cea mai bună pâine fără drojdie. Care este ingredientul secret

paine-maia-2

Făina și drojdia au fost cele două produse care au dispărut imediat de pe piață, așa că a fost nevoie de multă improvizație din partea gospodinelor pentru a prepara pâine. Dacă mulți au reușit să facă rost de făină, ei bine cu drojdia a fost o reală problemă.

Puțin știu, însă că există o rețetă de pâine excelentă, cu un ingredient secret care o face chiar delicioasă. Este vorba de bicarbonat.

Ingrediente:

-400 g făină

-350 ml lapte bătut

-o linguriță sare

-o linguriță zahăr

– o linguriță bicarbonat de sodiu

Cun se prepară

Făina trebuie pusă cu grijă într-un bol, iar apoi se face un gol la mijloc. Se adaugă treptat zahărul, sarea și bicarbonatul de sodiu. Se toarnă ulterior și laptele bătut peste bicarbonat, se lasă să facă reacție un minut, apoi se începe amestecarea.

Se amestecă ingredientele cu o lingură de lemn, apoi se trece la frământat cu mâna până se omogenizează. Dacă aluatul este prea moale se mai adaugă puțină făină, iar dacă este prea tare se mai poate adăuga puțină apă.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune aluatul. Se crestează și se dă la copt 30-40 de minute sau până se rumenește, apoi se scoate pâinea, spun și cei de la libertatea.ro.

Revista Presei