Cum se transmite coronavirus? Medicul Alexandru Rafila avertizează. Nu mai faceți asta

20 mart. 2020
Cum se transmite coronavirus? Medicul Alexandru Rafila avertizează. Nu mai faceți asta

Pandemia de coronavirus a paralizat pur și simplu toată planeta. Sunt deja mii de victime și infectări. Toată planeta trece printr-o mare încercare.

Cum se transmite coronavirus?

Unul dintre cei mai renumiți specialiști din România, medicul Alexandru Rafila, vine cu precizări cruciale și lansează un avertisment fără precedent.

Președintele Societății Române de Microbiologie susține că toate studiile relevă că modalitatea dominantă de transmitere a noului coronavirus este pe cale aeriană.

„Contactul cu suprafețele este important doar dacă avem un contact imediat, însemnând minute, zeci de minute, poate o oră nu mai mult cu o suprafață care este contaminată cu secreții provenite de la o persoană bolnavă. Nu contează cât supraviețuiește ci dacă doza infectantă este suficientă ca să producă boala.

Deja sunt prea multe chestiuni care nu demonstrează că aceasta ar fi o cale predilectă de transmitere”, a explicat Rafila.

Dr asta nu e tot. Reputatul medic lansează un nou avertisment. Nimeni nu trebuie să-l treacă cu vederea. „Întreba cineva dacă e bine să dezinfecteze pachetele pe care le primește sau alimentele pe care le cumpără prin catering. E o prostie chestiunea asta! Este simplu. Se spală pe mâini și evita contaminarea, deci nu trebuie să dezinfecteze suprafața coletelor, pachetelor și așa mai departe.

Lumea a intrat într-o fobie datorită necunoașterii. Vă spun că știu oameni care evita să ia mâncare prin sistemul de catering pe motivul că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus ceea ce nu s-a demonstrat nicăieri, adică este foarte clar că acest lucru nu se poate întâmpla”, a mai spus Alexandru Rafila, conform Antena 3.