Cum se vor calcula pensiile în viitor! Nu se va mai ieși la 45 de ani la pensie

cupon-pensie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre dezastrul din Legea Pensiilor, lege ce a fost lăsată ca o povară pe umerii Guvernului liberal de către PSD.

Oficialul a declarat că nu va crește vârtsa de pensionare la 70 de ani, dar ar putea fi o variantă pentru care românii ar putea opta.

”Sunt într-adevăr foarte multe ţări în Europa care spre această vârstă se îndreaptă, 70 de ani. Dar subliniez, o vedem ca pe o opţiune a persoanei respective, nu ca o obligaţie prevăzută de lege.”, a spus Violeta la Adevărul Live.

Pe de altă parte, aceasta a vorbit despre oamenii care ies la pensie foarte devreme. Polițiștii sunt luați în vizor.

”Deşi PSD a speculat că i-am făcut pe români leneşi. Nici vorbă. Să ştiţi că văd în jurul meu oameni care muncesc foarte mult. Se câştigă bani greu şi cu foarte multă muncă în România. În anumite domenii, cum e cazul în poliţie, există un apetit pentru a ieşi la pensie mai devreme, cu scopul de a cumula ulterior pensia cu salariul. Ies la pensie oameni care sunt în plină formă. Eu am 44 de ani. Vă uitaţi la un om care peste un an vă poate informa că a ieşit la pensie.”, a precizat ministrul.

Polițiștii s-ar putea pensiona mai târziu

”Este o discuţie pe masă, aceea a prelungirii vârstei pentru această categorie care astăzi se pensionează spre 45 de ani, dar aceasta numai pe baza unei consultări pe care o avem cu toţi reprezentaţii instituţiilor vizate. Eu mi-am fixat un termen pentru problemele generate de legea pensiilor, care sunt nesfârşite. Te îngrozeşti când te uiţi ce a lăsat PSD în toată legea aceasta a pensiilor cu care s-a lăudat. PSD ştia ce a lăsat, dar nu i-a păsat. A făcut doar legea şi şi-a pus-o în tablou, ca şi cum ar fi o mare reuşită. În realitate ea generează nesfârşite probleme. Mi-am fixat un termen de începutul lunii februarie de a avea o diagnoză a paletei de probleme generate de tot ce înseamnă problematica pensiilor din România.”, a declarat aceasta.

Despre pensiile speciale, ministrul a spus că trebuie să se țină cont de contributivitate. Pensiile ar putea fi calculate pe un astfel de principiu.

”Eu sunt ferm convinsă că avem o problemă de societate să fim toţi corecţi. Vorbim cu lejeritate despre „celălalt” să fie corect, dar nu ne uităm în curtea noastră. Toţi avem opinii despre cum ar trebui să fie celălalt corect, dar nu ne uităm la noi. Ori eu sunt ferm convinsă că ne trebuie un moment 0 în care să discutăm despre pensii pe principii de contributivitate.”, a mai spus ministrul.

Revista Presei