Cura de slăbit cu ceai verde: Metoda sănătoasă cu care pierzi până la 3 kg pe săptămână

ceai verde

În ziua de azi, pe internet există multe metode de slăbit care promit pierderi masive de greutate, într-un timp cât mai scurt. Adevărata întrebare care trebuie pusă este: Câte de sănătoase sunt acestea?

Ei bine, este de preferat ca un regim alimentar să fie ales și ținut cu ajutorul unui medic specialist. Iar dacă decidem totuși să urmăm pe cont propiu o asemenea dietă, trebuie să avem grijă să ne informăm din surse sigure.

Vă prezentăm astăzi o cură de slăbit ușor de ținut, pe bază de ceai verde.

Cura de slăbit cu ceai verde: Metoda sănătoasă cu care pierzi până la 3 kg pe săptămână

Până la 3 kg pe săptămână puteți pierde urmând această cură de slăbit, prin consumul a 3 căni de ceai pe zi.

„Este recomandat însă, ca în cazul oricărei diete de slăbit, să faceţi şi mişcare, pentru accelerarea arderilor.

Pe lângă avantajele de ordin estetic (slăbit şi îmbunătăţirea aspectului pielii), cura de slăbire cu ceai verde are numeroase beneficii asupra sănătăţii.

În urma studiilor, s-a constat că ceaiul verde are şi proprietăţi anticanceroase manifestate în special asupra leziunilor precanceroase. Catechinele din compoziţia acestei plante pot limita, de exemplu, evoluţia cancerului de prostată sau a celui ovarian. Cura de slăbire cu ceai verde este utilă şi pentru compaterea altor boli, precum: infecţii virale sau bacteriene, boli cardiovasculare, osteoporoză.

Cura de slăbire cu ceai verde ajută şi la stimularea metabolismului, fapt ce le poate fi de ajutor şi celor care vor să slăbească, dar şi persoanelor care au probleme cu constipaţia.

Puteţi folosi, în această cură, atât pliculeţe de ceai, cât şi ceai vărsat. Efecte, dar mai puţin vizibile, au şi capsulele. După ce aţi preparat ceaiul prin metoda clasică (pus la infuzat 5-10 minute), îl puteţi bea cu înghiţituri mici. Pentru ca o cură de slăbire cu ceai verde să aibă avantaje cât mai mari, este indicat să beţi infuzia fierbinte când este foarte frig afară şi invers.

După o perioadă mai lungă în care aţi ţinut cura de slăbire cu ceai verde, este indicat să alternaţi şi alte arome, pentru a mai diversifica gustul. Încercaţi şi variantele cu lime, iasomie sau poţi pune chiar tu o felie de lămâie sau de portocală în el. Beţi ceaiul înainte de fiecare masă, pentru că vă inhibă pofta de mâncare,”notează click.ro

Revista Presei