Cutremur în PNL! Alina Gorghiu este distrusă! Unul dintre cei mai puternici oameni din partid, condamnat la 7 ani de închisoare

alina gorghiu bogdan olteanu

Între anii 2006-2008 a fost președinte al Camerei Deputaților și unul dintre cei mai puternici oameni din PNL. Acesta le-a promovat în politica mare pe Diana Tușa și Alina Gorghiu, cu care se spune că ar fi avut și o relație extraconjugală. Pe cei doi i-ar lega destul de multe, iar condamnarea lui Bogdan Olteanu a căzut ca un trăznet pentru cea care se așteaptă să ajungă președinta Senatului.

Căsătorită acum cu Lucian Isar, Alina Gorghiu a fost intens susținută de președintele Klaus Iohannis, cu sprijinul căruia a ajuns președintele PNL. Doar că maniera de conducere dezastruoasă a acesteia a dus formațiunea politică în colaps. Ulterior Ludovic Orban a ajuns șeful liberalilor, iar partidul a cunoscut cea mai puternică ascensiune.

Tribunalul București l-a condamnat marți pe fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu la 7 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Decizia nu e definitivă și poate fi contestată, însă situația este una destul de critică pentru fostul liberal.

„Condamnă pe inculpatul Olteanu Bogdan la pedeapsa principală de 7 ani închisoare și aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, respectiv a drepturilor prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b si k din C.p., pe o perioadă de 5 ani”, se arată în minuta Tribunalului București.

Judecătorii au mai decis confiscarea sumei de un milion de euro de la fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României, reprezentând suma traficată. Instanța a menținut și sechestrul asigurator asupra a 50.000 de euro și respectiv 100.000 de euro.

Cum a ajuns Olteanu condamnat

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, fiind acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor și reprezenta PNL. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, conform Digi24.

„În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)”, explica DNA la trimiterea în judecată.

În ceea ce îl piveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu, omul de afaceri, în prezent încarcerat, a anunţat că şi-a recunoscut faptele, urmând a executa mandatul pe care îl va primi prin procedură simplificată.

Citește și:

Revista Presei