Cutremur în sportul românesc! România riscă suspendarea pentru un an: 3 sportivi de top depistați dopați

11 ian. 2020
Cutremur în sportul românesc! România riscă suspendarea pentru un an: 3 sportivi de top depistați dopați

Probleme mari pentru România. Doi mari sportivi au fost depistați pozitiv la testele anti-doping realizate de Comitetul Olimpic Internațional. Ambii sunt medaliați la Jocurile Olimpice de la Londra din anul 2012. Este vorba despre doi halterofili: Roxana Cocoș și Răzvan Martin.

România riscă acum o suspendare de un an, din cauza faptului că a ajuns la 3 depistări pozitive, după deja celebrul caz al lui Florin Croitoru, un alt halterolofil român care a fost depistat pozitiv cu steroizi anabolizanți în urma unei probe recoltate la Jocurile Olimpice din 2012, anunță jurnaliștii de la Gsp.

„Toate națiunile cu trei sau mai multe depistări pozitive la reanalizările de la Beijing și Londra sunt pasibile de o interdicție de un an”. Așadar, echipa României de haltere va putea trimite la Tokyo doar 2 sportivi.

Această pedeapsă a fost deja executată în 2017-2018 de China, Turcia, Ucraina, Armenia, Belarus, Moldova, Azerbaidjan, Rusia și Kazahstan, informează Insidethegames.

Stanozololul, folosit de cei trei sportivi este un steroid anabolizant disponibil sub formă injectabilă și tablete, cunoscut a fi o alegere „lumină” pentru primul ciclu, cu puține efecte secundare și adaptat pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea fizică și să grăbească procesul de ardere a grăsimilor.